MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Φιλόλογος σχολιάζει στη CT το εξεταστικό δοκίμιο των Νέων Ελληνικών. «Κίνδυνοι παρέκκλισης στην έκθεση» (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Ιδού το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών με το οποίο έκαναν πρεμιέρα στις Παγκύπριες Εξετάσεις 7.352 μαθητές – Πως σχολιάζει Φιλόλογος το δοκίμιο στη Cyprus Times

Πρεμιέρα στις Παγκύπριες εξετάσεις με 7.352 συνολικά υποψήφιους, να ρίχνονται στη μάχη για μια θέση σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας.

Advertisement

Οι τελειόφοιτοι μαθητές έδωσαν σήμερα την πρώτη τους εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Η καθηγήτρια Ιδιωτικού Φροντιστηρίου Φιλολογικών Μαθημάτων Ρούλα Κόμπου σχολιάζει στη Cyprus Times το δοκίμιο και το βαθμό δυσκολίας του.

«Το εξεταστικό δοκίμιο σε γενικές γραμμές μπορεί να χαρακτηριστεί βατό. Οι μαθητές οι οποίοι ήταν επαρκώς προετοιμασμένοι, θα μπορούσαν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις του», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το άγνωστο δοκίμιο δεν παρουσίαζε κάποιες νοηματικές δυσκολίες, όπως και οι ερωτήσεις του. Οι λεξιλογικές ασκήσεις ήταν αρκετά προσιτές.

Απεναντίας, ανέφερε, το θέμα της έκθεσης αν και φαινομενικά οικείο απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή στους τομείς της δομής και του περιεχομένου, καθώς εγκυμονούσε κινδύνους παρέκκλισης.

Το μέρος της λογοτεχνίας ήταν ιδιαίτερα εύκολο για τους μαθητές που ήταν απόλυτα διαβασμένοι.

Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε αίθουσα φέτος θα βρίσκονται αντί 20, 12 μαθητές μαζί με 2 επιτηρητές, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. Το εγχείρημα των φετινών παγκύπριων εξετάσεων θεωρείται σύνθετο, ωστόσο όλα είναι έτοιμα και έχουν οργανωθεί σύμφωνα και με τα όσα επιβάλλουν τα πρωτόκολλα.

Επίσης, τελειόφοιτος μαθητής που είναι θετικός στον κορωνοϊό και που φοιτά σε σχολείο της Λευκωσίας θα δώσει εξετάσεις από το σπίτι του.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network