MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Φαίδωνος: Υπό εκτέλεση εννέα έργα με συνολικό κόστος της τάξης των 10 εκατ.

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου  ξεκινά μια τιτάνια προσπάθεια ετοιμασίας και ωρίμανσης νέων έργων.

Advertisement

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως βρίσκονται υπό εκτέλεση εννέα έργα χρηματοδοτούμενα πλήρως ή από κοινού από τον Δήμο και το Κράτος με συνολικό κόστος της τάξης των 10 εκατ.

Επιθυμία του είπε  είναι να καταστεί η Πάφος μια σύγχρονη, πράσινη και έξυπνη πόλη. Ο στόχος αυτός συνέχισε, θα προωθηθεί μέσα από διάφορα μεγάλα και μικρά έργα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της καθημερινότητας κι επηρεάζουν αποφασιστικά την ποιότητα της ζωής μας.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των δημοσίων συγκοινωνιών,τη δημιουργία δύο Γραμμικών Πάρκων, τη βελτίωση νευραλγικών δρόμων όπως είναι οι Λεωφόροι Αποστόλου Παύλου και Ελλάδος.στη βελτίωση και επέκταση του δικτύου των παραλιακών πεζόδρομων ,την αναβάθμιση των οργανωμένων παραλιών και την ενίσχυση της υποδομής του Δήμου στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της υποδομής της πόλης δεν είναι μόνο θέμα εικόνας, είναι επιτακτική ανάγκη για να γίνει η Πάφος ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός και τόπος προσέλκυσης επενδύσεων, συμπλήρωσε.

Οκ. Φαίδωνος ανέφερε πως ταυτόχρονα αποτελεί οφειλή προς τους πολίτες , οι οποίοι έχουν απαιτήσεις και προσδοκίες ειδικά οι νέοι και οι νέες μας, που θέλουν να ζήσουν στην πόλη τους.

Επεσήμανε επίσης πως μέσα από την Στρατηγική του Δήμου για την Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της περιόδου 2014- 2020 προωθήθηκε η δημιουργία ενός δικτύου συνεπλεκόμενων και αλληλοσυμπληρούμενων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 26 εκατομμυρίων περίπου, που περιλαμβάνουν την ανάπλαση πλατειακών χώρων, την ανακαίνιση και ανάδειξη κτιρίων με πολιτιστικό στίγμα και την ανάπλαση της Δημοτικής  Αγοράς .

Σε συνδυασμό συνέχισε με το έργο της Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων Κάτω Πάφου , τα εν λόγω έργα ,αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο συγκροτημένη προσπάθεια στη νεότερη ιστορία της πόλης για αναμόρφωση της πολεοδομικής της ταυτότητας, αναβάθμιση της εικόνας της και αναζωογόνηση της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής της κατάστασης.

Ο Δήμαρχος Πάφου εκτίμησε  πως τα έργα στο κέντρο της Πάφου εξελίσσονται κανονικά παρά τον άστατο καιρό των τελευταίων εβδομάδων που σημείωσε αναμενόμενες καθυστερήσεις, όπως είπε .

Ανάμεσα στα έργα που ολοκληρώθηκαν ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στην κεντρική Γρίβα Διγενή που θα δώσει μεγάλες κυκλοφοριακές ανάσες στις πόλεις.

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι εργολάβοι εργάζονται εντατικά σε μια προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος λόγω των βροχών και άλλων αστάθμητων παραγόντων που είχαν προκύψει συμπλήρωσε  και σύστησε υπομονή .

Ακολούθως ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως ο  τρόπος με τον οποία κινείται ο Δήμος Πάφου τα τελευταία δύο χρόνια κατέρριψε ένα μύθο που είχε εμπεδωθεί για χρόνια ότι για την ωρίμανση έργων του δημοσίου απαιτούνται επτά με οκτώ χρόνια .

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου ,  όταν υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα έργα μπορούν να ωριμάσουν σε έξι μήνες.

Ο κ. Φαίδωνος είπε τέλος  ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι υπήρξε αυτή η εγρήγορση λόγω Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αφού με τόσο γρήγορους ρυθμούς έγιναν και άλλα έργα που δεν ήταν για το Πάφος 2017,κατέληξε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network