MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Φαίδωνος στη CT: Εκπόρνευση κοριτσιών, ναρκωτικά και ξυλοδαρμοί σε δομή ανηλίκων στην Πάφο

Advertisement

Sponsored by exness

Σοβαρές καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου για δομή ανήλικων στην τουριστική περιοχή της πόλης – Καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προχώρησε μιλώντας στη Cyprus Times ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και κληθείς να σχολιάσει παράπονα πολιτών για δομή ανηλίκων που στεγάζεται στην Πάφο και στην οποία πρόσφατα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με εξαγριωμένους διαμένοντες να προκαλούν ζημιές.

Advertisement

Ο Δήμαρχος καταγγέλλει δημόσια ότι στην συγκεκριμένη δομή επικρατεί ο «νόμος της ζούγκλας», όπως είπε, με εκπόρνευση κοριτσιών, ναρκωτικά και ξυλοδαρμούς.

Σύμφωνα με τον κ.Φαίδωνος εδώ και δύο χρόνια ο συγκεκριμένος χώρος στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Πάφου, χρησιμοποιείται ως δομή φιλοξενίας ανήλικων προσώπων. «Σε ένα μικρό ξενοδοχείο στην καρδιά της τουριστικής περιοχής, μας είπαν αρχικά για προσωρινή διαμονή δύο μήνες και τελικά έφτασαν τα δύο χρόνια. Και δεν είναι μόνο οι τσακωμοί και οι ξυλοδαρμοί ή και οι πρόσφατες φασαρίες επειδή δεν πήραν τα επιδόματα τους, είναι πολλά που γίνονται σε αυτό τον χώρο» υπέδειξε.

Κληθείς να εξηγήσει περαιτέρω, υπέδειξε ότι στην συγκεκριμένη δομή δεν διαμένουν μόνο ανήλικα αγόρια και κορίτσια αλλά και ενήλικες 21 και 22 ετών. «Σκανδαλωδώς το κράτος αρνείται να κάνει την εξέταση της γνάθου για να διαπιστωθεί η πραγματική τους ηλικία. Το κράτος και οι αρμόδιες υπηρεσίες γνωρίζουν, αλλά δεν θέλουν να δουν το πρόβλημα. Ίσως υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης» είπε.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι στην δομή όπου συνυπάρχουν ανήλικα πρόσωπα με ενήλικες και εκεί διανυκτερεύουν δύο αστυνομικοί, τα βράδια στους ορόφους γίνεται κατανάλωση ναρκωτικών, εκπόρνευση κοριτσιών και ξυλοδαρμοί.

«Εκεί διανυκτερεύουν δυο αστυνομικοί και τα παιδιά ουσιαστικά είναι μόνα τους. Επικρατεί μάλιστα από ότι ξέρω και ο νόμος της ζούγκλας, με αρχηγούς και υπαρχηγούς στους ορόφους οι οποίοι επιβάλλονται διά ξυλοδαρμών» τονίζει ο κ. Φαίδωνος.

Την ίδια ώρα, υπογραμμίζει, ότι σε μία δομή ανηλίκων και με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, θα έπρεπε τα παιδιά να παρακολουθούσαν μαθήματα και να τυγχάνουν ψυχολογικής στήριξης, ωστόσο εκεί τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει.

Ο Δήμαρχος Πάφου αποδίδει και τα πρόσφατα επεισόδια που έγιναν στην δομή, στις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς όπως εξήγησε, έλειπε η λειτουργός λόγω covid και δεν υπήρχε άλλος λειτουργός να διευθετήσει τα επιδόματα στην ώρα τους.

Τέλος, κάλεσε τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network