MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Φαίδωνος: Η Πάφος αναγεννιέται και εκσυγχρονίζεται καθημερινά

Advertisement

Sponsored by exness

Η Πάφος έχει γυρίσει σελίδα, αναγεννιέται και εκσυγχρονίζεται καθημερινά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος διεκδικεί επανεκλογή τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. 

Ερωτηθείς ποιά είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Πάφου και πώς νομίζει πως μπορούν να επιλυθούν, ο κ. Φαίδωνος είπε πως ο ίδιος μιλά για προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν και όχι για προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, προσθέτοντας πως αυτή άλλωστε είναι και η πραγματική εικόνα της Πάφου του σήμερα.

Advertisement

Τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν η πολύχρονη αδιαφορία και η αδράνεια, η σήψη και η διαφθορά ανήκουν πλέον στο παρελθόν, ανέφερε.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως τα έργα που ολοκληρώνονται και αυτά που σύντομα αρχίζουν, προσδίδουν στην Πάφο μια νέα δυναμική και διαγράφουν για την πόλη μια αισιόδοξη προοπτική.

Το μεγάλο στοίχημα από εδώ και πέρα, είπε, είναι η συνέχιση της αναπτυξιακής αυτής πορείας, ώστε να αποδώσει το συντομότερο δυνατόν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Στη βάση αυτή, εκτίμησε, είναι απαραίτητη η  ανάπτυξη μιας στενής και δημιουργικής συνεργασίας του Δήμου Πάφου με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα έργα αστικής υποδομής, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της επισκεψιμότητας και τη διευκόλυνση των επενδύσεων.

Ένα δεύτερο μεγάλο στοίχημα, συνέχισε,”  είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, ως βασικού μοχλού επανεκκίνησης της οικονομίας μας και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των δημοτών, με κύριο στόχο στον τομέα αυτό την καθιέρωση της πόλης μας ως ενός ολόχρονου ποιοτικού προορισμού”.

Ως τρίτη μεγάλη πρόκληση, ο κ. Φαίδωνος έθεσε την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω της ριζικής ανακατασκευής όλων των βασικών δρόμων και πεζοδρομίων, της δημιουργίας νέων πάρκων και παιχνιδότοπων, του  εξωραϊσμό των κτιρίων, της αναβάθμισης των συνοικιών και πολλών άλλων.

Επιπρόσθετα, μεγάλη πρόκληση αποτελεί για τον ίδιο, είπε, η ποιοτική αναβάθμιση της δημοτικής μηχανής, ώστε να καταστεί ακόμη πιο αποδοτική και αποτελεσματική προς όφελος των δημοτών.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε, ωστόσο, πως το μεγαλύτερο στοίχημα και η πιο δυνατή πρόκληση είναι η αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπρέπειας  της πόλης μας “που κάποιοι πέταξαν στα σκουπίδια”, αλλά και η διασφάλιση μιας χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης σε συνθήκες ισονομίας και ισοπολιτείας, αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Κληθείς να αναφερθεί στις προτεραιότητές του σε περίπτωση επανεκλογής του,  ο κ. Φαίδωνος  είπε πως πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα για το 2017 είναι η επιτυχία της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Από εκεί και πέρα σημείωσε να υπάρξει “άμεση και πλήρης αξιοποίηση των 16 έργων υποδομής που σύντομα ολοκληρώνονται. Ορισμένα μάλιστα από αυτά παραδίνονται εντός των προσεχών ημερών. Μετατροπή της Πάφου σε μια `έξυπνη` και πράσινη πόλη με τη χρήση νέων τεχνολογιών”, είπε.

Πρόσθεσε ακόμη πως πρέπει να υπάρξει “εμπλουτισμός και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος για ολόχρονο ποιοτικό τουρισμό, πλήρης αποκατάσταση του οδικού δικτύου και εξωραϊσμός κτιρίων, διεθνής προβολή της Πάφου και ανάδειξη της πόλης ως γέφυρα Ευρώπης και Ανατολής, αξιοποίηση των διεθνών συνεργασιών και των ευρωπαϊκών κονδυλίων για δημιουργία στην Πάφο Περιφερειακού Κέντρου Νέων Τεχνολογιών Ανατολικής Μεσογείου”

Επίσης χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση για περαιτέρω ανόρθωση των οικονομικών του Δήμου και ποιοτική αναβάθμιση της Δημοτικής Υπηρεσίας για άμεση και αποτελεσματική προσφορά υπηρεσιών προς το δημότη.

Aπαντώντας σε ερώτηση για την προώθηση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και πώς τοποθετείται  έναντι αυτής της εξέλιξης ο κ. Φαίδωνος είπε πως όλοι σήμερα δέχονται και παραδέχονται ότι η μεταρρύθμιση αποτελεί μια μεγάλη αναγκαιότητα και, ως εκ τούτου, πρέπει να γίνει,σημειώνοντας ωστόσο πως το ζητούμενο είναι να γίνει σωστά,να  λειτουργήσει δηλαδή με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να εξυπηρετεί το δημότη και να διαθέτει τα μέσα, θεσμικά και οικονομικά, για να το κάνει αυτό, επεσήμανε.

Με βάση τα παραπάνω, συνέχισε, “η συμπλεγματοποίηση  υπηρεσιών ή ακόμη και η  συγχώνευση δήμων θα ήταν μια σωστή ενέργεια, καθώς θα μείωνε το κόστος λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα αύξανε την παραγωγικότητα των υπηρεσιών, θα καθιστούσε το θεσμό πιο αποτελεσματικό και θα επέτρεπε τη διοχέτευση περισσοτέρων  κονδυλίων στους καίριους και βασικούς τομείς που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών”.

O κ. Φαίδωνος ανέφερε πως όραμα του  είναι μια έξυπνη, πράσινη και όμορφη πόλη που αξιοποιεί την κληρονομιά της και επενδύει στην προοπτική σας.Τα άλματα -και όχι απλώς τα βήματα- που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια στέλνουν στην κοινωνία μας ένα ξεκάθαρο μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, προόδου και δημιουργικότητας,όπως είπε, σημειώνοντας πως αυτή  η προσπάθεια, όχι μόνο πρέπει να  συνεχιστεί αλλά να εντατικοποιηθεί στο μέγιστο δυνατόν βαθμό.

Είπε ακόμη πως “η πόλη μας βρίσκεται σήμερα στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της και με αυτό το δεδομένο δεν έχουμε δικαίωμα ούτε για εφησυχασμούς, ούτε για επανάπαυση”.

Πολύ όμως περισσότερο, συνέχισε, δεν έχουμε δικαίωμα για πισωγυρίσματα και πειραματισμούς.

Πρόσθεσε ακόμη, πως με  σκληρή δουλειά,  μεγάλη επιμονή, με πολύ κόπο αλλά και  προσωπικό κόστος κατόρθωσε να ξεφορτωθεί τα βαρίδια του παρελθόντος, να απαλλαγεί από τη σήψη και τη διαφθορά, να αντισταθεί στους καιροσκοπισμούς και τους κερδοσκοπισμούς, να παραμερίσει  προσωπικά συμφέροντα και επαγγελματικές επιδιώξεις, να επιβάλλει τη χρηστή διοίκηση και να προτάξει το δημόσιο όφελος.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως ζητεί την ψήφο του δημότη για να συνεχίσει  αυτό “που μαζί ξεκινήσαμε, δηλαδή την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης μας. Σε 22 μόλις μήνες κατορθώσαμε να υπερβούμε την αδράνεια και την αδιαφορία δεκαετιών. Κατορθώσαμε να απαλλάξουμε την πόλη μας από τη σήψη και τη διαφθορά και να ξαναδώσουμε στους δημότες τη χαμένη τους υπερηφάνεια. Κατορθώσαμε να κάνουμε τόσα έργα όσα δεν έγιναν τα τελευταία 40 χρόνια. Κατορθώσαμε να αλλάξουμε την ψυχολογία και να ξαναδώσουμε ελπίδα και προοπτική”, ανέφερε.

Ανέφερε εξάλλου πως η σήψη και η διαφθορά που για χρόνια επικρατούσαν στο Δήμο Πάφου δεν ζήμιωσαν μόνο το φορολογούμενο δημότη, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει τα σπασμένα, δεν έπληξε μόνον την πόλη που για δεκαετίες έμεινε οικονομικά στάσιμη και κοινωνικά καθηλωμένη “επειδή η μοναδική έγνοια ορισμένων ήταν η τσέπη τους”, αλλά κυρίως τα κρούσματα αυτά διαπόμπευσαν και εξευτέλισαν  τον κάθε πολίτη, τον κάθε Παφίτη και την κάθε Παφίτισσα.

Προσωπικά, θεώρησε και θεωρεί υποχρέωσή του,σημείωσε, να κτυπήσει στη ρίζα τους τα φαινόμενα αυτά με κάθε νόμιμο τρόπο και με κάθε δυνατότητα που του προσφέρει ο δημόσιος διάλογος και το αξίωμα που υπηρετεί.

“Αυτό έπραξα, χωρίς να λογαριάζω το οποιοδήποτε προσωπικό και πολιτικό κόστος, αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω με ευθύνη, επιμονή και συνέπεια”, κατέληξε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεδομένο..

Protathlima