MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Eυρεία σύσκεψη στο Προεδρικό για το θέμα των πυρκαγιών. Σε ετοιμότητα οι Υπηρεσίες δηλώνει ο ΥΠΕΣ

Advertisement

Sponsored by exness

Eυρεία σύσκεψη στο Προεδρικό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, των Υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Άμυνας, των Αρχηγών της Αστυνομίας, του ΓΕΕΦ και της Πυροσβεστικής, του Προϊσταμένου της Πολιτικής Άμυνας, των Προέδρων της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων, και του Διευθυντή Θήρας για το θέμα των πυρκαγιών – Σε ετοιμότητα οι Υπηρεσίες δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης

Advertisement

Τον βαθμό ετοιμότητας τους για αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών την καλοκαιρινή περίοδο, εξέφρασαν σήμερα οι Υπηρεσίες του κράτους, με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη να δηλώνει πως έχει γίνει μια σωστή προετοιμασία.

Το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών τέθηκε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, των Υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Άμυνας, των Αρχηγών της Αστυνομίας, του ΓΕΕΦ και της Πυροσβεστικής, του Προϊσταμένου της Πολιτικής Άμυνας, των Προέδρων της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων, και του Διευθυντή Θήρας.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Πετρίδης είπε αρχικά ότι είναι μια ιδιόμορφη περίοδος λόγω της πολυομβρίας, η οποία παρά τα πολλά θετικά της εγκυμονεί και κινδύνους σε ό,τι αφορά την πρόκληση πυρκαγιών.

Είναι για αυτό, συνέχισε, που πολύ πιο σύντομα φέτος έχουν αρχίσει τις λειτουργικές συσκέψεις και τις συσκέψεις σε τεχνικό επίπεδο από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ούτως ώστε να βρίσκονται όλοι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι ενόψει μιας δύσκολης καλοκαιρινής περιόδου.

«Δηλώσαμε σήμερα τον βαθμό ετοιμότητας μας. Όντως έχει γίνει μια μεγάλη προετοιμασία και με έκτακτα μέτρα όσον αφορά, παραδείγματος χάρη, τους καθαρισμούς, έχουν αυξηθεί τα κονδύλια, πριν κάποιες βδομάδες εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο κάποια κεφάλαια για το άνοιγμα αγροτικών δρόμων κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό», είπε.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως έχει αρχίσει από τον Ιούνιο και θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο μια πολύ πιο εντατική εκστρατεία ενημέρωσης και του κόσμου, ενώ παράλληλα το προσωπικό, δηλαδή τα 1900 άτομα που ασχολούνται με την κατάσβεση πυρκαγιών, είναι έτοιμο. Επίσης, πρόσθεσε, οι εθελοντές έχουν δηλώσει την ετοιμότητα τους, υπάρχουν τα πτητικά μέσα και τα οχήματα, ενώ κάποια μικροπροβλήματα που επισημάνθηκαν από τις Υπηρεσίες εξετάζονται έτσι ώστε να διορθωθούν.

Ο Υπουργός είπε πως από πλευράς συντονισμού, για πρώτη φορά έχουν καταγραφεί πρωτόκολλα και μνημόνια συναντίληψης που αφορούν καθορισμένες αρμοδιότητες του καθενός, από τον αρχηγό, από τον συντονιστή μιας επιχείρησης μέχρι τον κοινοτάρχη ή τον υπάλληλο της Πολιτικής Άμυνας ώστε να υπάρχει πλήρης συντονισμός.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο γενικός συντονιστής είναι είτε το Τμήμα Δασών είτε η Πυροσβεστική, ανάλογα με τη γεωγραφική τοποθεσία όπου εκδηλώνεται μια πυρκαγιά. Και αυτός ο γενικός συντονιστής, είτε είναι ο διευθυντής του Τμήματος Δασών με τον Υπουργό του, είτε είναι η Πυροσβεστική, έχει σαφή αρμοδιότητα και ευθύνη να δίνει εντολές σε όλους όσοι εμπλέκονται στην πυρόσβεση ή στην όποια προσπάθεια γίνει για κατάσβεση της πυρκαγιάς», είπε.

Ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως υπάρχει απόλυτος συντονισμός με τις κοινότητες, έχουν γίνει πολλές συσκέψεις και σε περιφερειακό επίπεδο από τους Έπαρχους ή και από τις ίδιες τις κοινότητες, έχουν δοθεί πόροι για τον καθαρισμό και των οικοπέδων και των περιοχών γύρω από τις κοινότητες. Παραδέχθηκε ωστόσο πως υπάρχουν κάποια προβλήματα, καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν και εργολάβοι. Πρόσθεσε, παρόλα αυτά, ότι γίνεται μια τόσο μεγάλη προσπάθεια και στις πόλεις, και «προχωρούμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο».

Ερωτηθείς για τα πτητικά μέσα, ο Υπουργός είπε ότι είναι σε εγρήγορση τα πτητικά μέσα και έχουν δοθεί οδηγίες για να διερευνηθεί θέμα επέκτασης της μίσθωσης τους από το Τμήμα Δασών, ώστε για σκοπούς ασφάλειας να έρθουν ακόμα δύο πτητικά μέσα. «Αυτό είναι κάτι που θα διερευνήσει το αρμόδιο Υπουργείο και το Τμήμα Δασών», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network