MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έξω φρενών οι οδηγοί ταξί, έτοιμοι να κλείσουν αεροδρόμια. «Μας κλέβουν δουλειά από κατεχόμενα»

Advertisement

Sponsored by exness

Λαμβάνονται καθοριστικές αποφάσεις για στάση εργασίας οδηγών ταξί – Έτοιμοι να κλείσουν τα αεροδρόμια – Φωνάζουν ότι τους κλέβουν τη δουλειά τα ταξί από κατεχόμενα –  Ζητούν ελέγχους από πλευράς αρμόδιων υπηρεσιών

Έτοιμοι να κλείσουν τα αεροδρόμια με στάση εργασίας είναι οι οδηγοί ταξί, που φωνάζουν για αθέμιτο ανταγωνισμό με Τ/κ ταξιτζήδες που τους κλέβουν -όπως λένε- καθημερινά τη δουλειά αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούν στα αεροδρόμια.

Advertisement

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Λευκωσίας Χαράλαμπο Αυγούστου, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να χάνουν τις δουλειές τους, ή να δεινοπαθούν για να τα βγάλουν εις πέρας οικονομικά.

«Εάν πούμε ότι ψάχνουμε κούρσες και πελάτες με τα κιάλια κυριολεκτικά δεν θα ήταν υπερβολή, ή ψέμα», σημείωσε στη Cyprus Times ο κ.Αυγούστου, ώστε να καταδείξει την τραγικότητα της κατάστασης, που βρίσκονται οι οδηγοί ταξί.

Όπως σημειώνει, σήμερα Τετάρτη στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί καθοριστική συνάντηση στην Χοιροκοιτία μεταξύ των οδηγών ταξί όλων των επαρχιών, όπου θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

«Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τα αεροδρόμια και να προβούμε σε δυναμική στάση εργασίας παγκύπρια για να ζητήσουμε αυτά που δικαιούμαστε και να προσπαθήσουμε να λύσουμε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε» είπε.

Κληθείς να εξηγήσει γιατί είναι «στόχος» τα αεροδρόμια, εξήγησε ότι εκεί οι οδηγοί ταξί δίνουν πραγματικό αγώνα για να εξασφαλίσουν πελάτες.

«Στα αεροδρόμια πραγματικά υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης των ταξί που δεν υπάρχουν ουσιαστικά και αναγκαζόμαστε να κάνουμε γύρους όλη τη μέρα, ώστε να πετύχουμε πελάτες. Ταυτόχρονα, μας κλέβουν τους πελάτες παράνομοι και κυρίως τ/κ οδηγοί τόσο στα αεροδρόμια όσο και σε άλλα σημεία».

Καλούμε τους αρμόδιους, είπε, όπως προβαίνουν σε εντατικούς ελέγχους στους παράνομους που δεν πληρώνουν άδειες και όχι στους νόμιμους οδηγούς ταξί.

«Καλούμε επίσης την κυβέρνηση να προβεί στις ενέργειες που πρέπει για να μας προστατέψει. Να περάσει από τη βουλή το νομοσχέδιο για να μπορούν να γίνονται έλεγχοι και καταγγελίες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πατάξουμε το φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού».

Διερωτήθηκε, πως μπορούν να επιβιώσουν οι Ελληνοκύπριοι οδηγοί ταξί έναντι στα ταξί από τα κατεχόμενα, εφόσον εκεί οι τιμές στα καύσιμα είναι πολύ πιο φθηνές.

Κληθείς να απαντήσει εάν προτίθενται να ζητήσουν συναντήσεις με τους κυβερνώντες πριν βγουν στους δρόμους, υπέδειξε ότι το θεωρούν «τζάμπα» κόπο εφόσον είναι δυσαρεστημένοι με τη στάση τους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network