MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έξω φρενών κάτοικοι Λάρνακας για δυσοσμία λόγω κοπριάς σε χωράφια (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Έξω φρενών κάτοικοι στη Λάρνακα για δυσοσμία λόγω κοπριάς σε χωράφια – Ζητούν λήψη μέτρων από τους αρμόδιους μέσω επιστολής – Συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη στο Δημαρχείο για το εν λόγω ζήτημα

Χωρίς τέλος η δυσφορία των κατοίκων διαφόρων περιοχών στη Λάρνακα για τη δυσοσμία που υπάρχει λόγω κοπριάς που τοποθετείται από γεωργούς σε χωράφια που βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Advertisement

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή, τον Διευθυντή Τμήματος Περιβάλλοντος Κώστα Χ” Παναγιώτου, τον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ο  Δήμαρχος Δρομολαξιάς-Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου, Κοινοτάρχης Κιτίου Σάββας Ταντής, Κοινοτάρχης Περβολιών Κώστας Τίγγης, Κοινοτάρχης Τερσεφάνου Νέστορας Μιχαήλ, επισημαίνουν εκ νέου πως «η διασπορά κτηνοτροφικών αποβλήτων (κοπριάς) σε χωράφια, προκαλεί την έντονη δυσφορία των κατοίκων της περιοχής λόγω της αφόρητης δυσοσμίας που δημιουργείται»

«Το φαινόμενο αυτό», σημειώνουν, «χρόνο με το χρόνο οξύνεται και προκαλεί τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, ως εκ τούτου είμαστε αναγκασμένοι να υποβάλλουμε την διαμαρτυρία μας».

«Αφενός κατανοούμε την ανάγκη για εμπλουτισμό των χωραφιών με κοπριά αντί χημικών λιπασμάτων, αφετέρου δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της διασποράς προσβάλλεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, των επιχειρήσεων και το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας με όλες τις συνακόλουθες συνέπειες και επιπτώσεις», συμπληρώνουν στην επιστολή τους.

Τονίζουν δε, πως «έχουμε την άποψη ότι χρειάζεται διαφοροποίηση των κανονισμών κάτω από τους οποίους πρέπει να γίνεται η διασπορά.»

«Ως εκ τούτου υποβάλλουμε τις πιο κάτω εισηγήσεις:

α) Να τεθεί χρονικό πλαίσιο πέραν του οποίου δεν θα επιτρέπεται διασπορά (π.χ. από 1 Οκτωβρίου μέχρι 15 Οκτωβρίου)

β) Η ενσωμάτωση της κοπριάς με το έδαφος να γίνεται άμεσα (χωρίς καμία καθυστέρηση), κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες προς επίτευξη σωστής ενσωμάτωσης.

γ) Να επιτρέπεται η διασπορά μόνο αποξηραμένης κοπριάς (όχι υγρής).

δ) Να υπάρχει αυστηρή εποπτεία για τήρηση των κανονισμών διασποράς της κοπριάς και ενσωμάτωσης της με το έδαφος.»

«Ευελπιστούμε ότι θα εγκύψετε στο όλο θέμα και ότι θα παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προς επίλυση του προβλήματος που δημιουργείται», υπογραμμίζουν καταληκτικά στην επιστολή τους.

Στις πιο κάτω φωτογραφίες που εξασφάλισε η Cyprus Times, φαίνονται οι εκσκαφείς που τοποθετούν κοπριά σε χωράφια στη Λάρνακα.

Διευθετήθηκε συνάντηση για το ζήτημα

Απ’ εκεί και πέρα, το εν λόγω ζήτημα θα τεθεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Δημαρχείο Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βουλεύτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου, αναφέρει πως «μετά την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας με την ανυπόφορη έντονη δυσοσμία ανέλαβα την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω με τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος κύριο Κώστα Χατζηπαναγιώτου και να του ζητήσω όπως άμεσα λάβει μέτρα έτσι ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο. Του ζήτησα όπως προσέλθει σε συνάντηση στην Λάρνακα μαζί με τον Δήμαρχο και τους Βουλευτές της Επαρχίας και μας παρουσιάσει συγκεκριμένο πλάνο με δράσεις».

«Επικοινώνησα με τον Δήμαρχο Λάρνακας και διευθετήθηκε συνάντηση την άλλη Τρίτη 19/10 και ώρα 15:30 στο Δημαρχείο Λάρνακας. Ζήτησα όπως στην συνάντηση καλεστούν και οι λειτουργοί των ΜΜΕ για να ενημερωθούν για το πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, τις ευθύνες και τον ρόλο του Τμήματος Περιβάλλοντος ή και άλλων κυβερνητικών τμημάτων και τις δεσμεύσεις του Διευθυντή για μελλοντικές δράσεις», συμπληρώνει ο κύριος Αποστόλου στην ανάρτηση του.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network