MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έξω από το Προεδρικό οι εκπαιδευτικοί. Διαμαρτύρονται για τρόπο επέκτασης Προδημοτικής

Advertisement

Sponsored by exness

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ΠΟΕΔ το απόγευμα έξω από Προεδρικό για επέκταση Προδημοτικής Εκπαίδευσης – Ζητούν παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Έκκληση προς κοινοβουλευτικά κόμματα για τροποποίηση της προτεινόμενης νομοθεσίας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα (16.00) η ΠΟΕΔ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο διαμαρτυρόμενη για την επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης.

Advertisement

Όπως αναφέρει η εκπαιδευτική οργάνωση, παρά το γεγονός ότι αποτελεί πάγια θέση της ΠΟΕΔ η προς τα κάτω επέκταση της ηλικίας εισδοχής στην Προδημοτική Εκπαίδευση, από την ηλικία των τεσσάρων ετών, εντούτοις διαφωνεί έντονα «με τους ελλιπείς και λανθασμένους σχεδιασμούς που κατατέθηκαν από πλευράς Κυβέρνησης στη Βουλή, για την υλοποίηση της πιο πάνω πολιτικής».

Ως εκ τούτου, η ΠΟΕΔ απευθύνει έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως παρέμβει, για την αναθεώρηση των πιο πάνω σχεδιασμών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή της επέκτασης της Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση από την ηλικία των τεσσάρων ετών, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου.

Την ίδια ώρα, απευθύνει έκκληση στα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και στους Βουλευτές όπως προχωρήσουν σε τροποποίηση της προτεινόμενης νομοθεσίας, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα πρόσβασης του κάθε παιδιού υποχρεωτικής προδημοτικής ηλικίας, στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο της γειτονιάς του.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συγκέντρωση εκπαιδευτικών, τοποθετήσεις εκ μέρους των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και των Οργανωμένων Γονέων Προδημοτικής Εκπαίδευσης και επίδοση ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στηρίζει την κινητοποίηση η ΠΕΟ

Την κινητοποίηση της ΠΟΕΔ στηρίζει και η ΠΕΟ η οποία αναφέρει μέσω ανακοίνωσης της πως «η μείωση του έτους εισδοχής στην υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση είναι ένα μέτρο το οποίο θα έχει εκπαιδευτικά αλλά και κοινωνικά οφέλη», εκφράζει, όμως, τη διαφωνία της με τον τρόπο που η κυβέρνηση προτίθετο να επεκτείνει την προδημοτική εκπαίδευση.

«Το μέτρο για επέκταση της υποχρεωτικής δωρεάν προδημοτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών, θα πρέπει να υλοποιηθεί μέσα από τις δημόσιες δομές εκπαίδευσης και όχι μέσα από διαδικασίες που προωθούν την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, παρέχοντας ισότιμη καθολική πρόσβαση σ’ όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας», σημειώνει η ΠΕΟ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network