MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έξω από την Κεντρική Τράπεζα οι εργαζόμενοι της FBME

Advertisement

Sponsored by exness

Στο πλευρό των απολυμένων εργαζομένων της FBME to Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Advertisement

Στο πλευρό των απολυμένων εργαζομένων της Τράπεζας FBME οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για ακόμη μια μέρα έξω από το κτίριο της ΚΤΚ διαμαρτυρόμενοι για τις ενέργειες του Ειδικού Διαχειριστή που έχει ορίσει η ΚΤΚ σε ό,τι αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα, βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κινήματος Γιώργος Περδίκη ο οποίος εξέφρασε στήριξη στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των εργαζομένων.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους στην Τράπεζα FBME», είπε και εξέφρασε την πεποίθηση πως μια σειρά από λανθασμένους χειρισμούς κάποιοι επιχειρούν να τη φορτώσουν στους ώμους των εργαζομένων με άδικες, αναχρονιστικές και αντεργατικές συμπεριφορές.

«Είναι μεγάλη αδικία επειδή άλλοι τα έκαναν θάλασσα να πληρώσουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη τα σπασμένα των λανθασμένων χειρισμών κάποιων άλλων», πρόσθεσε, αναφέροντας πως ως εκ τούτου το Κίνημα Οικολόγων υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Κάλεσε μάλιστα την ΚΤΚ και τον Ειδικό Διαχειριστή να ικανοποιήσουν αυτά τα αιτήματα τα οποία προκύπτουν άλλωστε, όπως εξήγησε, από το δίκαιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά των εργαζομένων της FBME, οι οποίοι με ταμπούρλα, κόρνες και σφυρίχτρες, έστησαν στην κυριολεξία ένα «τρελό πανηγύρι» έξω από το κτίριο της ΚΤΚ, ο Κώστας Κυριακίδης αφού υπενθύμισε ότι η Τράπεζα FBME βρίσκεται υπό τη διαχείριση της ΚΤΚ από τον Ιούλιο του 2014 και πως τις 31 Μαρτίου 2016 ο διορισμένος από την ΚΤΚ Ειδικός Διαχειριστής απέλυσε 136 άτομα από το προσωπικό της FMBE, περίπου το 85% δηλαδή του συνόλου του προσωπικού της FBME, ανέφερε ότι κατά την απόλυση ο Ειδικός Διαχειριστής αρνήθηκε να τους δώσει την προειδοποίηση τερματισμού της απασχόλησης που προνοεί η νομοθεσία, τις άδειες, την αναλογία του 13ου μισθού και αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει ως πλεονάζων προσωπικό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού.

«Επιπλέον αρνήθηκε να δώσει το εφάπαξ που προνοεί η νομοθεσία και για το οποίο υπάρχουν κεφάλαια στην FBME αλλά και απολαβές που αντιστοιχούν τον α` εξάμηνο του 2014 για τις οποίες επίσης υπάρχουν λεφτά στην Τράπεζα» πρόσθεσε.

Ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι οι υπάλληλοι της FBME δεν ζητούν τίποτε περισσότερο από τα νόμιμα δικαιώματα τους. Δεν ζητούμε να μας δώσουν περισσότερα για να φύγουμε αλλά αυτά που δικαιούμαστε όταν φεύγουμε και τα οποία κατοχυρώθηκαν με θυσίες και αγώνες από προηγούμενες γενιές εργαζομένων.

«Οι κύριοι της ΚΤΚ θέλουν να παζαρέψουν μαζί μας. Ο Ειδικός Διαχειριστής προσπάθησε να απειλήσει το προσωπικό το οποίο δεν απολύθηκε, λέγοντας ότι θα δώσει ορισμένα από τα δικαιώματα στους 136 που απολύθηκαν αν οι υπόλοιποι 30 παραιτηθούν από μόνοι τους και υπογράψουν νέο συμβόλαιο για να μείνουν» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για αδιανόητα και απαράδεκτα παιχνίδια ειδικά από μια αρχή όπως η ΚΤΚ η οποία έπρεπε να αποτελεί, όπως είπε, παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή.

«Συμπεριφέρονται ως κράτος εν κράτει» συμπλήρωσε, αναφέροντας πως αυτή η μεταχείριση των υπαλλήλων της FBME ενδεχομένως να αποτελέσει προηγούμενο και για άλλους εργαζόμενους.

Κάλεσε τέλος όλους τους εργαζόμενους να κατανοήσουν ότι με αυτή τη συμπεριφορά η ΚΤΚ δεν καταπατεί απλά τα δικαιώματα των υπαλλήλων της FBME αλλά όλων των εργαζομένων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal