MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εξιτήριο εντός της μέρας για το νήπιο με Kawasaki και COVID19. «Σε άριστη κλινική κατάσταση» λέει ο Δρ.Ηλία

Advertisement

Sponsored by exness

Εξιτήριο αναμένεται να λάβει εντός της ημέρας το νήπιο που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με τη νόσο Kawasaki και COVID-19 – Στη Cyprus Times o Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Δρ. Αβραάμ Ηλία

Εντός της ημέρας αναμένεται να λάβει εξιτήριο το νήπιο που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με τη νόσο Kawasaki και COVID-19, σύμφωνα με τον Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Δρ.Ηλία ανέφερε ότι το παιδάκι βρίσκεται σε άριστη κλινική κατάσταση του έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και του έχει δοθεί έγκαιρα η φαρμακευτική αγωγή που απαιτείται.

Όπως έχει δημοσιεύεσαι πρώτη η Cyprus Times την προηγούμενη βδομάδα το αγοράκι 2,5 ετών εισήχθη στο Μακάρειο Νοσοκομείο με συμπτώματα της σπάνιας νόσου Kawasaki, ενώ μετά από λίγες ημέρες εντοπίστηκε θετικό και στον Covid-19.

Όπως επισήμανε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής «έγινε νέος εργαστηριακός έλεγχος σήμερα μαζί με τεστ για κορωνοϊό και προγραμματίζεται να λάβει εξιτήριο το παιδί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αφού έχει άριστη κλινική εικόνα»

Το αγοράκι σύμφωνα με τον Δρ.Ηλία, θα παρακολουθείται από παιδοκαρδιολόγο και θα γίνει επανεξέταση, έτσι ώστε να εκτιμηθούν τυχών επιπλοκές στα στεφανιαία αγγεία.

Όπως εξήγησε ο Δρ.Ηλία επειδή υπάρχει συσχέτιση από την επιστημονική κοινότητα της νόσου Kawasaki με τον νέο κορωνοϊό, «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον παιδικό πληθυσμό της Κύπρου γιατί η επιπλοκή αυτή είναι σπάνια».

«Έχουν νοσήσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά σε ολόκληρη την Ευρώπη και Αμερική και τα περιστατικά που αναφέρονται είναι μεμονωμένα».

«Αναφέρονται τρεις θάνατοι στην Νέα Υόρκη και δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τώρα, άρα η επιπλοκή του Covid19 στο σπάνιο αυτό σύνδρομο εξακολουθεί η πιθανότητα να είναι πολύ χαμηλή. Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα είναι ευαισθητοποιημένη για την έγκαιρη αναγνώριση και έγκαιρη θεραπεία γιατί προδικάζει την ομαλή εξέλιξη της νόσου αυτής και την αποθεραπεία των παιδιών» είπε ο Δρ.Ηλία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network