MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εξήγγειλαν στάση εργασίας εργαζόμενοι του ΟΚΥπΥ-Σύσκεψη υπό τον Υπουργό το απόγευμα

Advertisement

Sponsored by exness

Πάνε σε στάση εργασίας αύριο οι εργαζόμενοι του ΟΚΥπΥ – Συγκάλεσε σύσκεψη στις 16:00 ο Χατζηπαντέλα για να εξευρεθεί λύση – Ζητούν συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αποφάσισαν από κοινού να καλέσουν τα μέλη τους στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, να πραγματοποιήσουν δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, αύριο Τρίτη μεταξύ των ωρών 08:30 και 10:30.

Advertisement

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις η στάση εργασίας πραγματοποιείται, με αφορμή τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του ΟΚΥπΥ, για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια.

Στις 16:00 το απόγευμα συγκάλεσε σύσκεψη για να τεθεί επί τάπητος το θέμα ο Υπουργός Υγεία Μιχάλης Χατζηπαντέλα στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων προς εξεύρεση λύσης.

Αρμόδια πηγή από πλευράς συντεχνιών ανέφερε στη Cyprus Times ότι αν δε δοθεί λύση κατά τη σύσκεψη τότε η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί όπως είναι προγραμματισμένη. Έκανε λόγο επίσης, για επανειλημμένη και σκόπιμη αναβλητικότητα από πλευράς του ΟΚΥπΥ.

Οι συντεχνίες υπογραμμίζουν ότι παρά τις προειδοποιήσεις με δυο τελευταίες επιστολές ημερομηνίας 2.12.2022 και 15.12.2022, ο ΟΚΥπΥ καθυστέρησε αδικαιολόγητα να καθορίσει σύσκεψη εντός Νοεμβρίου, για να προχωρήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί η συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό, που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

«Αυτές ήταν οι δεσμεύσεις του ΟΚΥπΥ ενώπιον των συντεχνιών από τις 3 Νοεμβρίου του 2022. Στις εν λόγω επιστολές καλούσαμε τον Οργανισμό να ενεργήσει άμεσα για να προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις και ο Οργανισμός είχε προειδοποιηθεί για κωλυσιεργία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που επηρεάζει δυσμενώς πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων», τονίζουν.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Θα ψαχτεί…

Protathlima