MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εξηγήσεις από ΥΠΕΣ για ανάκτηση υπεραγοράς στην Περιστερώνα

Advertisement

Sponsored by exness

Διευκρίνιση του Υπουργείου Εσωτερικών για ανάκτηση υποστατικού στην Περιστερώνα από την Υπηρεσία Διαχείρισης τ/κ Περιουσιών

Advertisement

Αναφορικά με την ανάκτηση υποστατικού στην Περιστερώνα από την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, το οποίο λειτουργούσε ως υπεραγορά, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Για την υφιστάμενη οικοδομή στο τεμάχιο με αρ. 1261 επί του κύριου δρόμου,  εκδόθηκε στις 1/3/1988 Άδεια Οικοδομής για σκοπούς επαγγελματικής χρήσης εμβαδού 216 τ.μ. προς όφελος του κ. Αναστασίου.

Ωστόσο, η Εταιρεία Αναστασίου έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένης φύσης αυθαίρετες επεκτάσεις, από ευτελή και πρόχειρα υλικά, εμβαδού περίπου 1 036 τ.μ. (πενταπλάσιο). Οι επεκτάσεις αυτές αφορούν στο σύνολο του τεμαχίου με αρ. 1261. Επεμβαίνουν επιπλέον στα τεμάχια αρ. 448 και 451 ενώ επεκτείνονται και σε γειτονικά τεμάχια γης.

Επιπλέον, έχουν δημιουργήσει χώρο έκθεσης προϊόντων/φθαρτών καταργώντας τους εγκριμένους χώρους στάθμευσης, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα η οδική ασφάλεια και τίθεται και σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών.

Για τα θέματα αυτά, η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας καταχώρησε κατηγορητήριο για δεκατέσσερα συνολικά αδικήματα.

Επισημαίνεται ακόμη ότι έχουν γίνει επανειλημμένες προειδοποιήσεις, για κατεδάφιση των παράνομων επεκτάσεων, χρήσης και συμμόρφωσης, τις οποίες οι επηρεαζόμενοι έχουν παντελώς αγνοήσει.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση λήφθηκε και η σύμφωνος γνώμη της Γενικής Εισαγγελίας και όπως ο Γενικός Εισαγγελέας σημειώνει σε επιστολή του ημερ. 20/4/2018 «είναι απαράδεκτο που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κατορθωτή, ούτε η ανάκτηση ούτε η κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών».

Τέλος, οι χρήστες του συγκεκριμένου χώρου έχουν παραβιάσει την περίφραξη και έχουν θέσει εκ νέου σε λειτουργία τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας έχει καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία για τις δικές της ενέργειες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network