MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εξηγεί στη CT ο Δρ. Κωστρίκης για χαμηλό ενδιαφέρον εμβολιασμού. «Χρησιμοποιούμε παλιά εμβόλια»

Advertisement

Sponsored by exness

Πως εξηγεί στη Cyprus Times ο Δρ. Κωστρίκης το χαμηλό ενδιαφέρον για εμβολιασμό – Επικρατεί σύγχυση στον κόσμο με τα εμβόλια, σύμφωνα με τον Καθηγητή – «Χρησιμοποιούμε τα παλιά εμβόλια ενώ θα έπρεπε να τα στείλουμε πίσω» λέει

Την άποψη ότι στην Κύπρο αυτή τη στιγμή επικρατεί μεγάλη σύγχυση μεταξύ των πολιτών για τον εμβολιασμό, εξέφρασε μιλώντας στη Cyprus Times ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης.

Advertisement

Κληθείς να απαντήσει σχετικά, ο Δρ. Κωστρίκης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δέχεται καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα απόρροια της σύγχυσης που επικρατεί για τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις. «Νομίζω ότι αυτή η σύγχυση σε ένα βαθμό έρχεται από κακή επικοινωνία του Υπουργείου Υγείας» αναφέρει, για να προσθέσει ότι οι ίδιοι έδωσαν μάχη για να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί και να εξαλείψουν την καχυποψία που επικρατούσε κυρίως στα αρχικά στάδια της πανδημίας.

«Έχουμε υποχρέωση όμως, να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Τα τηλεφωνήματα είναι δεκάδες από πολίτες που είναι συγχυσμένοι και δεν ξέρουν τι εμβόλιο πρέπει να λάβουν. Έτσι φτάσαμε και στο σημείο να υπάρχει πολύ χαμηλό ενδιαφέρον για εμβολιασμό» είπε.

Όπως σημείωσε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, η απάντηση προς το κοινό είναι απλή και δε χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις ότι εφόσον επικρατεί η Όμικρον 5 πρέπει να λάβεις και το αντίστοιχο εμβόλιο και διερωτήθηκε ταυτόχρονα, γιατί ακόμη οι πολίτες λαμβάνουν το εμβόλιο της Όμικρον1. «Οι εβδομαδιαίες αναλύσεις δεικνύουν ότι αν και τελείωσε το 6ο κύμα υπάρχει υποβόσκουσα λοίμωξη της Όμικρον5. Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να κατανοήσεις ότι πρέπει να λάβεις το εμβόλιο κατά της Όμικρον5 εφόσον στην κοινότητα αυτή επικρατεί» σημειώνει.

Ταυτόχρονα, υπέδειξε ότι η Κύπρος δε θα έπρεπε να χρησιμοποιεί καθόλου το εμβόλιο κατά της Όμικρον1, εφόσον αυτή «έσβησε» και πέρασε κατά το 5ο κύμα τον περασμένο Γενάρη με Απρίλιο. «Έπρεπε να στείλουμε πίσω τα εμβόλια αυτά στην κατασκευάστρια εταιρεία. Είναι σαν να αγοράζεις λαχείο της περασμένης βδομάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν τα εμβόλια αυτά προωθούνται από τις κατασκευάστριες εταιρίες προκειμένου να τα «ξεφορτωθούν», υπογραμμίζει ότι οι εταιρίες σίγουρα θέλουν να βάλει ο κόσμος τα «παλιά» εμβόλια. «Δεν καταλαβαίνω ωστόσο, γιατί εμείς βάζουμε του κόσμου αυτά της Όμικρον1 και όχι αυτά της Όμικρον5» είπε.

Κληθείς να τοποθετηθεί εάν θεωρεί ότι φέρουν ευθύνη οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, ξεκαθάρισε ότι ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα κατά την σύνοδο Υπουργών στην Πράγα έστησε «πόδι» και ανέφερε στον εκπρόσωπο της Pfizer ότι η Κύπρος θέλει μόνο τα εμβόλια κατά της Όμικρον5. «Το πλεονέκτημα του εμβολίου αυτού είναι ότι εμποδίζει τη μετάδοση και προστατεύει και από βαριά νόσηση» ανέφερε.

Τέλος ο Δρ. Κωστρίκης εξέφρασε την άποψη ότι ο Κύπριος πολίτης δεν είναι πειραματόζωο, έχει γνώσεις και πρέπει οι ειδικοί να του «φωτίζουν» το δρόμο ως προς τη σωστή κατεύθυνση των πραγμάτων με ξάστερες και ξεκάθαρες τοποθετήσεις.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network