MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έξι πρόσφατες πιστοποιήσεις για ΟΚΥπΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Έξι πρόσφατες πιστοποιήσεις για ΟΚΥπΥ – Τρέχει η διαδικασία διαπίστευσης ολόκληρου του Οργανισμού

Έξι σημαντικές πιστοποιήσεις από την TUV Austria Cyprus έλαβε πρόσφατα ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), στο πλαίσιο του γενικότερου πλάνου του ΟΚΥπΥ για απόκτηση πιστοποιήσεων για όλες τις Κλινικές/Τμήματα των νοσηλευτηρίων του, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαδικασία Διαπίστευσης ολόκληρου του Οργανισμού, με βάση διεθνή πρότυπα κάνοντας αρχή με τη Διεύθυνση Λευκωσίας.

Advertisement

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΟΚΥπΥ σημειώνει εξάλλου ότι τα Κλινικά Εργαστήρια της Διεύθυνσης Λευκωσίας είναι ήδη διαπιστευμένα με βάση τo πρότυπο ISO15189:2012.

Σε σχέση με τις πρόσφατες πιστοποιήσεις του, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει πως ότι οι τρεις αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, δύο για το Πρότυπο Κέντρο Κοχλιακών και Άλλων Ακουστικών Εμφυτευμάτων της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής (ΩΡΛ) και μία για την Υπηρεσία Σίτισης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει το Κέντρο της ΩΡΛ Κλινικής, έλαβε το εξειδικευμένο στο χώρο της Υγείας πρότυπο ποιότητας ISO 15224:2016, το οποίο αφορά την αποτελεσματικότητα, καταλληλόλητα, ασφάλεια και αξιοπιστία των διεργασιών υπηρεσιών υγείας.

Παράλληλα, προσθέτει ότι πιστοποιήθηκε και για την εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015, για την παροχή υπηρεσιών προεμφυτευτικής αξιολόγησης, χειρουργικής εμφύτευσης, μετεμφυτευτικής αποκατάστασης και παρακολούθησης.

Επίσης, ο Οργανισμός αναφέρει πως το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έλαβε πιστοποίηση για την εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2018 στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σίτισης σε ασθενείς και προσωπικό του νοσηλευτηρίου.

Εξάλλου, τρεις ανάλογες πιστοποιήσεις έλαβε και το Νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ».

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ η Παιδοπνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» έλαβε δύο πιστοποιήσεις για την εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9000:2015 και ISO 15224:2016.

Η πιστοποίηση καλύπτει την παροχή τριτοβάθμιων διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών για σύνθετα παιδοπνευμονολογικά περιστατικά που διαχειρίζεται η Κλινική στους γενικούς παιδιατρικούς θαλάμους και τις Εντατικές Μονάδες Νεογνών και Παίδων του Μακάριου Νοσοκομείου, καθώς και εξωνοσοκομειακά περιστατικά που παραπέμπονται για αντιμετώπιση από ιατρούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

Η πιστοποίηση περιλαμβάνει, επίσης, την παροχή υπηρεσιών έρευνας και εκπαίδευσης μέσω της συνεργασίας της Κλινικής με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Επιπλέον, το Μακάρειο Νοσοκομείο έλαβε πιστοποίηση για την εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2018 στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σίτισης σε ασθενείς και προσωπικό του νοσηλευτηρίου.

Καταληκτικά, ο οργανισμός αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες πιστοποιήσεις είναι αποτέλεσμα εντατικής και συλλογικής δουλειάς από το προσωπικό των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, στο οποίο ο Οργανισμός εκφράζει τις ευχαριστίες του, διαβεβαιώνοντάς το ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα του και να ενισχύει με κάθε τρόπο το έργο του.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network