MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Εξευτελιστική η συζήτηση για απόδοση της ΑΤΑ σε βάθος χρόνου» λέει η Ισότητα

Advertisement

Sponsored by exness

Εξευτελιστική η συζήτηση για απόδοση της ΑΤΑ σε βάθος χρόνου, λέει η Ισότητα

Εξευτελιστική για το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του, χαρακτηρίζει η συντεχνία Ισότητα την όποια συζήτηση για ποσοστά απόδοσης της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) σε βάθος χρόνου και επαναλαμβάνει πως η ΑΤΑ αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα και μέρος του μισθού των εργαζομένων, για αποκατάσταση της αγοραστικής δυνατότητάς τους σε εποχές πληθωρισμού, και όχι αύξηση.

Advertisement

«Η όποια συζήτηση ποσοστών απόδοσης της ΑΤΑ και μάλιστα σε βάθος χρόνου, από τη συνδικαλιστική πλευρά, ειδικά όταν γίνεται από συντεχνίες με μακρά ιστορία, είναι εξευτελιστική για το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντεχνία.

Χαρακτηρίζει «ολίσθημα» τη διαπραγμάτευσή της εδώ και μερικά χρόνια και θα αποτελέσει ακόμη μεγαλύτερο ολίσθημα και ολοκληρωτική αποτυχία η αποδοχή της μη κατοχύρωσής της στο 100%. Γιατί «μία τέτοια καταστροφική εξέλιξη ισοδυναμεί, ουσιαστικά, με υποβάθμιση ενός κεκτημένο εργασιακού και μετατροπή του σε αποτέλεσμα συμφωνίας/συμπαιγνίας», προσθέτει, σημειώνοντας ότι η Ισότητα δεν είναι επιθυμητή στις διαπραγματεύσεις, καθώς δεν υποκύπτει σε πιέσεις και δεν αποτελεί “ελεγχόμενο θεσμό”.

Σημειώνει, επίσης, ότι η εργατική ειρήνη είναι το ψωμί και το γάλα για το σπίτι του κάθε εργαζόμενου, είναι η επιβίωση για κάθε οικογενειάρχη και όχι τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους για τραπεζίτες και βιομήχανους. «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για το τι μέλλει γενέσθαι», καταλήγει.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ

ShootandGoal