MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εξαρθρώθηκαν δύο ομάδες διακίνησης ναρκωτικών και εξετάζεται τρίτη, λέει ο Εκπρόσωπος της ΥΚΑΝ

Advertisement

Sponsored by exness

Κατασχέθηκαν πάνω από 57 κιλά σε τρεις χωριστές περιπτώσεις – Εκτιμάται από την Αστυνομία ότι εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες –  Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις τρεις υποθέσεις

Advertisement

Δύο εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών θεωρεί ότι εξάρθρωσε η Αστυνομία ενώ βρίσκεται στα ίχνη μιας τρίτης, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), Στέλιο Σεργίδη.

Χθες, όπως είπε, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα 57 κιλά, σε τρεις χωριστές περιπτώσεις στη Λάρνακα, στο αεροδρόμιο Πάφου και στην Πέγεια.

«Συνολικά με αυτές τις υποθέσεις κατασχέθηκαν 57,37 κιλά γραμμάρια κάνναβης (και) 35 γραμμάρια κοκαΐνης», ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Σεργίδης και συμπλήρωσε: «Εκτιμάται από την Αστυνομία ότι εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες, η υπόθεση στην Πέγεια και η υπόθεση της Λάρνακας και βρισκόμαστε στα ίχνη τρίτης εγκληματικής ομάδας, που αφορά στην υπόθεση του αεροδρομίου Πάφου».

Στην πρώτη περίπτωση, η ΥΚΑΝ έπειτα από πληροφορία έθεσε υπό παρακολούθηση 24χρονο από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος ήταν ύποπτος για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην επαρχία Λάρνακας και σε άλλες επαρχίες. Άνδρες της ΥΚΑΝ ανέκοψαν τον 24χρονο για έλεγχο στον κυκλικό κόμβο του Αλεθρικού και βρήκαν στο αυτοκίνητό του πέντε συσκευασίες κάνναβης βάρους περίπου 5,5 κιλών. Ακολούθως τα μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν έλεγχο σε κτηνοτροφικό υποστατικό που διατηρούσε ο πατέρας του στο Καλό Χωριό όπου εντοπίστηκαν σε αποθήκη τέσσερα χάρτινα κιβώτια που περιείχαν 24 συσκευασίες κάνναβης βάρους 26,5 κιλών, ανεβάζοντας τη συνολική ποσότητα ανευρεθείσας κάνναβης στα 32 κιλά.

«Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις, φαίνεται ότι η υπόθεση αφορά εγκληματική ομάδα. Θα αναζητηθούν συνεργάτες, τρόποι εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα γίνουν ενέργειες για αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου και αναμένεται να ζητηθεί η βοήθεια της Europol και της Interpol», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Σεργίδης. Ο ύποπτος ετέθη υπό οκταήμερη κράτηση μετά από την έκδοση δικαστικού διατάγματος.

Στη δεύτερη υπόθεση, άνδρες της ΥΚΑΝ και των τελωνειακών Αρχών σταμάτησαν για έλεγχο 30χρονη Ελληνίδα που αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου με απογευματινή πτήση από την Αθήνα και κατόπιν ελέγχου εντοπίστηκε στις δύο αποσκευές της ποσότητα κάνναβης βάρους 24,7 κιλών.

Η ύποπτη συνελήφθη για αυτόφωτο αδίκημα και ανακρινόμενη ανέφερε ότι θα μετάφερε τα ναρκωτικά σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο στη Λευκωσία. Κατόπιν του ισχυρισμού έγινε προσπάθεια ελεγχόμενης παράδοσης χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον κ. Σεργίδη, ανακρινόμενη η 30χρονη ανέφερε ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε διευθέτησε να μεταφέρει τα ναρκωτικά στην Κύπρο για λογαριασμό άλλου προσώπου επί πληρωμή.

Η Αστυνομία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΥΚΑΝ, αναζητεί τα πρόσωπα στα οποία θα κατέληγαν τα ναρκωτικά και το πρόσωπο το οποίο τα έχει προμηθεύσει, ενώ θα υποβληθεί αίτημα στη Europol και στην Interpol. H 30χρονη τέθηκε σε οκταήμερη κράτηση δυνάμει δικαστικού διατάγματος.

Τέλος στην τρίτη υπόθεση, μέλη της ΥΚΑΝ, αφού έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση ανοιχτό χώρο στην Πέγεια όπου υπήρχε θαμμένο κιβώτιο όπου αποθηκεύονταν ναρκωτικά, συνέλαβε γύρω στις 13:45 χθες δύο άνδρες από το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτοικους της επαρχίας Πάφου, που μετέβησαν στο χώρο και πήραν από το θαμμένο κιβώτιο 4 συσκευασίες κάνναβης.

«Εκτιμάται ότι ο χώρος αυτός λειτουργούσε ως αποθηκευτικός χώρος για τα ναρκωτικά που κρατούσαν», είπε ο κ. Σεργίδης.

Κατά την ανακοπή τους, ο ένας εκ των δύο προσπάθησε να διαφύγει αλλά σταμάτησε μετά τη ρίψη πυροβολισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Σεργίδη, οι ύποπτοι έδωσαν διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται και κατά τις έρευνες των υποστατικών τους ανευρέθηκε άλλη μικρή ποσότητα κάνναβης. Η συνολική ποσότητα κάνναβης που ανευρέθηκε σε αυτή την περίπτωση φτάνει στα 595 γραμμάρια.

Πλέον η Αστυνομία θα διενεργήσει έρευνες προς εντοπισμό του προσώπου από το οποίο οι δύο ύποπτοι προμηθεύονταν τα ναρκωτικά, πρόσθεσε ο κ. Σεργίδης, σημειώνοντας πως αναμένεται να γίνει επίσης οικονομική έρευνα για τους δύο υπόπτους και έκδοση διατάγματος αποκάλυψης τραπεζικών λογαριασμών.

Εξάλλου, ο κ. Σεργίδης υπενθύμισε ότι σε άλλη περίπτωση συνελήφθη ο αδελφός του ενός Βρετανού υπόπτου στην Πέγεια, αφού βρέθηκαν στην κατοχή του 12 γραμμάρια κάνναβης όπως επίσης 35 γραμμάρια κοκαΐνης και το ποσό των 1.150 ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network