MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εξαπλώνεται η «Όμικρον» με νέα περιστατικά στα κατεχόμενα. Περιορισμοί στις συναθροίσεις ενόψει Πρωτοχρονιάς

Advertisement

Sponsored by exness

Εντοπίστηκε η Όμικρον και στα κατεχόμενα – Περιορισμοί στις συναθροίσεις ενόψει Πρωτοχρονιάς

Μέχρι 10 άτομα θα επιτρέπεται να συναθροίζονται σε σπίτια ενόψει Πρωτοχρονιάς ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα, όπου ήδη εντοπίστηκαν 26 περιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον.

Advertisement

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων» του «υπουργείου υγείας» ανακοίνωσε τα μέτρα ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς. Στις οργανωμένες εκδηλώσεις είτε σε κλειστούς είτε σε ανοικτούς χώρους, αναφέρεται, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους. Κι αυτοί θα πρέπει στην είσοδο να επιδεικνύουν αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή rapid, 24 ωρών.

Οι επισκέψεις και συναθροίσεις σε σπίτια επιτρέπονται με μάξιμουμ αριθμό τα 10 άτομα και συστήνεται όπως έχουν αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή rapid, 24 ωρών.

Σημειώνεται ότι θα ισχύουν τα τεστ που έχουν τα άτομα που φτάνουν από το εξωτερικό ενώ απαγορεύεται η διοργάνωση μαζικών πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων σε σχολεία, γραφεία και κρατικά γραφεία.

Ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί ανακοίνωσε χθες ότι εντοπίστηκαν 26 άτομα με τη μετάλλαξη Όμικρον, σημειώνοντας ότι τα περιστατικά αφορούν ηλικιακά νέους, ασυμπτωματικούς στις περισσότερες περιπτώσεις ενώ όπου υπήρξαν συμπτώματα αφορούσαν λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού.

Ο κ. Πιλλί ανάφερε ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί η πορεία της μετάλλαξης στα κατεχόμενα, αλλά αναμένεται ν’ αυξηθούν τα κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα και θα δοκιμασθεί το σύστημα υγείας. Γι’ αυτό κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει τους χώρους συνωστισμού και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Κάλεσε δε τον κόσμο να εμβολιαστεί, ενώ το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα εμβολιασμού με την 4η δόση, η οποία είναι με Pfizer σε χρονικό διάστημα που διαφέρει (από έναν έως τρεις μήνες) ανάλογα με το εμβόλιο της 3ης δόσης. Σημειώνεται στα κατεχόμενα ότι πολλοί είχαν εμβολιαστεί για τις δύο πρώτες δόσεις με το Sinovac.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network