MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εξαγωγές εσπεριδοειδών από τα κατεχόμενα σε Βρετανία και Ολλανδία μετά από 15 χρόνια

Advertisement

Sponsored by exness

Εξαγωγές εσπεριδοειδών σε ευρωπαϊκές χώρες από τα κατεχόμενα μετά από 15 χρόνια –  «Ενόσω υπάρχει ποιότητα εξουδετερώνεται το εμπάργκο» δήλωσε στην Κίπρις ο «πρόεδρος» της «Cypfruvex Ltd».

Advertisement

Μετά από 15 χρόνια, για πρώτη φορά η «Cypfruvex Ltd» (“κρατική” εταιρεία εμπορίας πορτοκαλιών) έκανε εξαγωγές εσπεριδοειδών στη Βρετανία και την Ολλανδία, με τον “πρόεδρο” της εταιρείας να δηλώνει στην Κίπρις ότι ενόσω υπάρχει ποιότητα στα προϊόντα, τα «εμπάργκο» εξουδετερώνονται.

Ο Κεμάλ Σαϊγκιλί είπε ότι οι εργασίες της «Cypfruvex Ltd» βρίσκονται σε καλό δρόμο και το “διοικητικό συμβούλιο” έχει υπογράψει κάποιες σημαντικές συμφωνίες μέσα από τις οποίες προβλέπεται η εκμετάλλευση όλης της ποσότητας των εσπεριδοειδών που παράγονται στα κατεχόμενα.

Πρόσθεσε ότι λόγω της κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία, υπήρξαν δυσκολίες στην εξεύρεση αγορών για διάθεση των προϊόντων τους, με αποτέλεσμα το 99% της περσινής σοδειάς γκρέιπφρουτ να μετατραπεί σε χυμό. Η δε σοδειά λεμονιών έχει σταλεί στην Τουρκία στην οποία υπήρξε παγετός, ενώ 25.000 τόνοι μανταρίνια έχουν σταλεί σε διάφορες αραβικές χώρες και κυρίως στο Ιράκ.

Στην «Cypfruvex Ltd» εργάζονται 150 άτομα για τα οποία υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τις εισφορές τους στο “ταμείο” προνοίας και το “ταμείο” κοινωνικών ασφαλίσεων, το οποίο όμως έχει πλέον επιλυθεί, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η «εταιρεία» αναμένει οφειλές από το “κράτος” και από τα προϊόντα που πωλήθηκαν ύψους 16 εκ Τ.Λ. (4,7 εκ ευρώ περίπου). Η ποιότητα ανοίγει όλες τις πόρτες, σύμφωνα με τον Σαϊγκιλί που σημείωσε ότι στόχος τους είναι οι εξαγωγές προς την Ευρώπη να αγγίξουν το 40% των προϊόντων τους.

Όπως ανέφερε, έχουν εξάγει στην Ολλανδία μανταρίνια τύπου King και πορτοκάλια Valencia, στη Βρετανία πορτοκάλια Valencia και στην Ελβετία και την Ισπανία συμπυκνωμένο χυμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network