MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εξαερισμοί, test to stay και αντικαταστάσεις… «κλείδωσαν» τη στάση εργασίας δασκάλων

Advertisement

Sponsored by exness

Εξαερισμοί, test to stay και αντικαταστάσεις… κλείδωσαν τη στάση εργασίας των δασκάλων – Δίνουν περιθώριο δύο εβδομάδων στο Υπουργείο Παιδείας και προειδοποιούν με μέτρα – «Βλέπουμε καθημερινά να κλείνουν τα τμήματα των νηπιαγωγείων το ένα μετά το άλλο» – Δεν συζήτησε καν το ενδεχόμενο εφαρμογής του test to stay για τους εκπαιδευτικούς η ΠΟΕΔ – Να βρεθούν λύσεις και να ληφθούν αποφάσεις που να επιτρέψουν στους αντικαταστάτες να εργαστούν, τονίζει ο γ.γ. της ΠΟΕΔ στη Cyprus Times

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Αναταραχές προκαλεί για μια ακόμη φορά στο μέτωπο της Παιδείας η πανδημία του κορωνοϊού και ο τρόπος διαχείρισης της στις σχολικές μονάδες, από τα αρμόδια Υπουργεία.

Advertisement

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, το οποίο συνήλθε το πρωί της Πέμπτης, κλείδωσε την απόφαση, που έλαβε η εκπαιδευτική οργάνωση προ δύο βδομάδων, για διεξαγωγή μονόωρης στάσης (07:30-08:25) την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, ως μέτρο αντίδραση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας στα σχολεία.

Επιπρόσθετα, η εκπαιδευτική οργάνωση αποφάσισε να δώσει περιθώριο δύο εβδομάδων στο Υπουργείο Παιδείας όπως ικανοποιήσει τα αιτήματα της, ενώ σε περίπτωση που δεν εισακουστούν δεν αποκλείεται να το Δ.Σ. να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων αντίδρασης.

Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτική οργάνωση ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στη λήψη ουσιαστικών μέτρων σε νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία, στην υιοθέτηση ουσιαστικών λύσεων για την αντικατάσταση εκπαιδευτικών που απουσιάζουν, καθώς και στην εξαγγελία συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού και ελέγχου ποιότητας του αέρα στις σχολικές αίθουσες.

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, ανέφερε πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αναγκάστηκε να υλοποιήσει την απόφαση που πάρθηκε πριν 15 ημέρες για να γίνει μονόωρη στάση εργασίας το πρωί της Δευτέρας, ως μια ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μας λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Παρ’ όλ’ αυτά», σημειώνει ο κ. Χαραλάμπους, «η οργάνωση θα δώσει ακόμη 15 ημέρες πίστωση στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν έτσι ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα, κάτι το οποίο θέλουμε να αποφύγουμε».

Ερωτηθείς ποια προβλήματα οδηγήσαν σε αυτή την απόφαση της εκπαιδευτικής οργάνωσης, ο κ. Χαραλάμπους απάντησε πως «τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα σχολεία μας, είναι τα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας κυρίως στην προδημοτική και ειδική εκπαίδευση, όπου δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου μέτρα που να προστατεύουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από αυτό το πολύ-πολύ μεταδοτικό στέλεχος του ιού, που υπάρχει σήμερα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε καθημερινά να κλείνουν τα τμήματα των νηπιαγωγείων το ένα μετά το άλλο».

«Δηλαδή, να ληφθούν έστω κάποια υποτυπώδη μέτρα για να προστατευθούν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της προδημοτικής», συμπλήρωσε.

Απ’ εκεί και πέρα, σύμφωνα με τον γ.γ. της εκπαιδευτικής οργάνωσης, είναι το θέμα των αντικαταστάσεων, που αφορά όλες τις βαθμίδες. «Δυστυχώς το πρόβλημα μεγαλώνει, δυστυχώς δεν υπάρχουν λύσεις, δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας δεν πήρε τις αποφάσεις που έπρεπε να πάρει εδώ και καιρό, για να δώσει τα κίνητρα ή έστω τα αυτονόητα στους αντικαταστάτες για να μπορέσουν να εργαστούν, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να βρεθούν αντικαταστάτες», πρόσθεσε.

Τόνισε δε, πως αυτό που ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας είναι να βρεθούν λύσεις και να ληφθούν τέτοιες αποφάσεις που να επιτρέψουν στους αντικαταστάτες να εργαστούν.

Κληθείς αν τους ικανοποιεί το μέτρο που λήφθηκε από το Υπουργείο οι αντικαταστάτες που θα νοσήσουν από κορωνοϊό να μην χάνουν το μισθό τους, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως είναι ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά είναι πολύ μικρό για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θέλουν.

Σε ερώτημα αν το ΔΣ της ΠΟΕΔ εξέτασε τις σκέψεις που γίνονται από πλευράς Υπουργείων Υγείας και Παιδείας το μέτρο test to stay να εφαρμοστεί και για τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Χαραλάμπους απάντησε πως δεν εξέτασαν καθόλου το ζήτημα, ενώ παράλληλα εξήγησε πως το test to stay είναι ένας λόγος αρκετών προβλημάτων που προστέθηκαν στα όσα υπήρχαν.

«Με τη εφαρμογή του test to stay δυστυχώς έχουν επιβαρυνθεί απίστευτα τα σχολεία και υπάρχει μια τεράστια αναστάτωση η οποία δεν βοηθά καθόλου στην ομαλή λειτουργία του σχολείο», επεσήμανε καταληκτικά ο κ. Χαραλάμπους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network