MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ευρωπαϊκή εβδομάδα ενημέρωσης και οδικών ελέγχων φορτηγών και λεωφορείων

Advertisement

Sponsored by exness

Εβδομάδα ενημέρωσης και αστυνόμευσης με οδικούς ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων πραγματοποιεί η Αστυνομία από αύριο Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων για τη μείωση των οδικών συγκρούσεων και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Η εβδομάδα δράσεων θα διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας Roadpol, με την Αστυνομία Κύπρου να μετέχει ενεργά στην όλη προσπάθεια, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου.

Advertisement

Στο επίκεντρο της ειδικά αφιερωμένης εβδομαδιαίας δράσης της Roadpol, θα βρίσκονται η ενημέρωση για τους κινδύνους που προκαλούνται από τη μη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων παραβάσεων που διαπράττονται από οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων.

Η τεχνική και μηχανική καταλληλότητα των φορτηγών και λεωφορείων, η ισχύς των εγγράφων των οδηγών και οχημάτων, οι συσκευές περιορισμού ταχύτητας και ταχογράφων, η τήρηση των ωρών οδήγησης και εργασίας από τους επαγγελματίες οδηγούς, θα αποτελούν σημεία αναφοράς των τροχονομικών ελέγχων, όπως και οι παραβάσεις που αποδεδειγμένα συνιστούν κύριους παράγοντες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, όπως οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δίνεται στην αστυνόμευση σε μελανά και επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, όπου οι πιθανότητες πρόκλησης οδικών συγκρούσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal