MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εβδομάδα κινητικότητας, έντασης και εξελίξεων. Εθνικό Μέρα 1η

Advertisement

Sponsored by exness

Εθνικό Συμβούλιο σήμερα και αύριο – Στην Κύπρο απόψε ο Κοτζιάς – Το νησί επισκέπτεται και η Γαλλίδα ΥΠΑΜ σε μια κίνηση έμπρακτης στήριξης προς την Κυπριακή Δημοκρατία και το ενεργειακό της πρόγραμμα – Ενημέρωση μελών ΣΑ για τις τελευταίες εξελίξεις

Advertisement

Εν μέσω αλλεπάλληλων τουρκικών προκλήσεων και με το τρυπάνι του West Capella να έχει ήδη πάρει τη θέση του, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για ανασκόπηση της κατάστασης μετά το Κραν Μοντάνα και λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα.

Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε για πρώτη φορά εδώ και καιρό και το ΕΛΑΜ με τον Πρόεδρό του Χρίστο Χρίστου κατόπιν δικού τους αιτήματος. Το ΕΛΑΜ απήχε από τις συνεδριάσεις αντιδρώντας στους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

Στη συνεδρία συμμμετείχαν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο  Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Αντιπρόεδρος του  Κινήματος Αλληλεγγύη Πόλυς Παλλήκαρος, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Αύριο συνεχίζεται η συνεδρίαση με συμμετοχή του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά ο οποίος αναμένεται το βράδυ στην Κύπρο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν προέβηκαν σε δηλώσεις μετά την ολοκληρωση της συνεδρίας καθώς αυτό συμφωνήθηκε να γίνει μετά την ολοκλήρωση της αυριανής συνεδρίας.

Κατά τη συνεδρία τοποθετήθηκαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου λόγω χρόνου.

ΚΕ: Ικανοποιημένος ο ΠτΔ

Ικανοποιημένος έμεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ανέφερε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σημείωσε ότι διεξάγεται ένας πολύ παραγωγικός διάλογος μεταξύ των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, αξιολογούνται τα δεδομένα και γίνεται, πρόσθεσε, μια προσπάθεια να υπάρξει κοινή γραμμή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε παράλληλα την ετοιμότητα της Κυβέρνησης για να δημιουργηθούν θετικές προοπτικές που να επαναφέρουν το θέμα στο σωστό δρόμο.

Ερωτηθείς για την γεώτρηση στον «Ονησίφορο» και αναφορικά με τυχόν προκλήσεις, σημείωσε ότι η υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών προχωρεί κανονικά βάση προγραμματισμού και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κινητικότητα και εκτός Κύπρου

Εξάλλου για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ από τους Έσπεν Μπαρθ Έιντε και Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Η ενημέρωση θα γίνει στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη και εντάσσεται στο πλαίσιο της συζήτησης για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Στην αμερικανική μεγαλούπολη θα βρεθεί περί τα τέλη της εβδομάδας και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους του ΟΗΕ και εκπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στην Κύπρο η Γαλλίδα ΥΠΑΜ

Στο μεταξύ, μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί. Θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον Χριστόφορο Φωκαΐδη και θα επισκεφθεί τις γαλλικές φρεγάτες που κατέπλευσαν στη Λάρνακα. Η επίσκεψης της ερμηνεύεται ως μια κίνηση στήριξης των Παρισίων προς την Κυπριακή Δημοκρατία και το ενεργειακό της πρόγραμμα.

«Ψωμοτύρι» οι προκλήσεις

Την ίδια ώρα, δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, τόσο λεκτικές όσο και εμπράκτως. Η Άγκυρα επιχειρεί να ανεβάσει το θερμόμετρο στην περιοχή, μέσω και της παρουσίας του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ. Το τουρκικό σεισμογραφικό πλέει τις τελευταίες ημέρες στα ανοιχτά του νησιού.

Καθημερινές είναι οι παραβιάσεις του ελληνικού FIR, ενώ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πλέουν τα τελευταίες 24ωρα τουλάχιστον δύο τουρκικές φρεγάτες και ένα υποβρύχιο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network