MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εβδομάδα αξιολογήσεων και αποφάσεων για το επόμενο μεγάλο βήμα

Advertisement

Sponsored by exness

Εβδομάδα αξιολογήσεων… και το βλέμμα στραμμένα στην 16η Μαρτίου – Βλέπει επιδημιολόγους την Τρίτη ο Πρόεδρος – Ετοιμάζονται για restart αλλά με αυστηρούς ελέγχους και πρωτόκολλα οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης – Με αρνητικό τεστ από σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί λυκείων και τεχνικών σχολών

Κρίσιμη η εβδομάδα που ξεκίνησε, η τελευταία πριν το επόμενο μεγάλο unlock, που προνοεί επαναλειτουργία των χώρων εστίασης και την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων στις σχολικές αίθουσες.

Advertisement

Οι ειδικοί, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην αύξηση των κρουσμάτων από τη μία και το ποσοστό θετικότητας ανά επαρχία καθώς και στην αύξηση των νοσηλειών από την άλλη που αποτελούν «ρυθμιστή» για τη συνέχεια, αξιολογούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ενδεικτικά, την Τετάρτη 3 Μαρτίου νοσηλεύονταν 89 ασθενείς, την Πέμπτη 101, την Παρασκευή 111, το Σάββατο 126 και την Κυριακή 129 ασθενείς.

Έχοντας τα πιο πάνω δεδομένα ενώπιον τους, την Τρίτη συναντώνται στο Προεδρικό Μέγαρο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επιδημιολόγοι, με σκοπό να αξιολογήσουν την επιδημιολογική εικόνα. Όπως έχει ήδη αναφερθεί και σε προηγούμενα δημοσιεύματα και έχει διαμηνυθεί από τους αρμόδιους, για την ώρα το άνοιγμα της εστίασης, που έχει αποφασιστεί για τις 16 Μαρτίου, δεν κινδυνεύει, όπως επίσης δεν κινδυνεύει και η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων στις τάξεις τους. Ωστόσο, οι ήδη ειλημμένες αποφάσεις θα κριθούν αυτή την εβδομάδα από τους δύο πλέον γνωστούς παράγοντες, που είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση στα δημόσια νοσηλευτήρια, η οποία αποτυπώνεται στις νοσηλείες ασθενών.

Ωστόσο, ο φόβος για πισωγύρισμα με το που θα βγει το λουκέτο από εστιατόρια και καφετέριες παραμένει και γι’ αυτό το restart αναμένεται να γίνει με ελέγχους και αυστηρά πρωτόκολλα.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Φύτος Θρασυβούλου μελέτησε χθες τα πρωτόκολλα μαζί με τον Διευθυντή των Υγειονομικών Υπηρεσιών. «Θεωρούμε δεδομένο ότι στις 16 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει ο χώρος εστίασης στο πρώτο στάδιο, εκτός από τα νυχτερινά κέντρα» είπε ο κύριος Θρασυβούλου.

«Τα πρωτόκολλα είναι αυστηρά και συγκεκριμένα και υπάρχει λίστα ελέγχου που θα έχει ο επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης του κέντρου αναψυχής, αλλά και ο υπεύθυνος για την επιτήρηση της τήρησης των πρωτοκόλλων. Οι ποινές, έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που, ανεξαρτήτως της αύξησης ή μείωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, αν τηρηθούν τα πρωτόκολλα εκεί και όπου λειτουργήσουν τα κέντρα αναψυχής, με τον τρόπο που έχουν τεθεί, δεν θα παρατηρηθούν προβλήματα μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω των εστιατορίων» είπε ο κύριος Θρασυβούλου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης με μέγιστο αριθμό ατόμων σε εσωτερικούς χώρους τα 75 και σε εξωτερικούς τα 125, ενώ δεν αποκλείεται να καταστεί υποχρεωτικό το σερβίρισμα φαγητού.

Bάσει του ισχύοντος διατάγματος, από σήμερα, μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείων και Τεχνικών Σχολών θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να μπορούν να βρίσκονται στο σχολείο, ενώ το αρνητικό αποτέλεσμα θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε εβδομαδιαία βάση. Το ίδιο θα ισχύει και για τους μαθητές Γυμνασίου, αλλά από τις 16 Μαρτίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η επιστροφή τους στα σχολεία.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ουδείς προκρίνει ξεχωριστά μέτρα για τη Λεμεσό που εμφανίζεται επιβαρυμένη και πως τα όποια μέτρα ισχύουν θα είναι οριζόντια.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network