MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έτσι πλησίαζαν τα ανυποψίαστα «θύματα» για την απάτη της ΣΠΕ

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό πενθήμερη κράτηση ο 52χρονος που συνελήφθη χθες για το σκάνδαλο της Αγίας Φύλας – Μαζί με άλλους δύο εντόπιζαν τα υποψήφια «θύματα» του επιχειρηματία που φέρεται ως ο εγκέφαλος της απάτης – Που τους έβρισκαν και τι τους έταζαν…

Advertisement

Ο 52χρονος που εργαζόταν ως οδηγός του 54χρονου μεγαλοεργολάβου που τελεί υπό κράτηση και φέρεται ως ο εγκέφαλος της απάτης εκατομμυρίων, παρουσιάστηκε το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτηση του για 5 μέρες.

Φέρεται ως το πρόσωπο, που μαζί με τον 69χρονο από τη Λάρνακα και 49χρονη γυναίκα από τη Λευκωσία εναντίον των οποίων εκκρεμούν τα εντάλματα σύλληψης, να ήταν αυτοί που προσέγγιζαν, για λογαριασμό του επιχειρηματία, τους ανυποψίαστους λήπτες δημόσιου βοηθήματος, οι οποίοι από εγγυητές κατέληγαν εν αγνοία τους ως πρωτοφειλέτες των δανείων.

Ο τρόπος δράσης…

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο 52χρονος τις πλείστες των περιπτώσεων, εντόπιζε τα «θύματα» του, δηλαδή τους λήπτες δημόσιου βοηθήματος σε πρακτορεία στοιχημάτων, ενεργώντας πάντα για λογαριασμό του επιχειρηματία. Τους προσέγγιζε και εκμεταλλευόμενος την οικονομική τους ανάγκη, τα οποία πολλές φορές προέκυπταν και από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν, τους έταζε ποσά που ανέρχονταν από 100 έως 500 περίπου λίρες και τους έπειθε να υπογράφουν τα δάνεια ως εγγυητές. Στην πορεία φυσικά, όπως είναι γνωστό, τα πρόσωπα αυτά κατέληγαν εν αγνοία τους πρωτοφειλέτες των δανείων, τα λεφτά από τα οποία πήγαιναν στους λογαριασμούς του επιχειρηματία.

Ο 52χρονος, συστηνόταν ως υπεύθυνος της εταιρείας για την οποία το υποψήφιο «θύμα» θα υπέγραφε ως εγγυητής. Ακολούθως, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, ο 52χρονος μετέφερε τα πρόσωπα αυτά στο υποκατάστημα της ΣΠΕ Αγίας Φύλας, σε ώρες απογευματινές που δε λειτουργούσε και ένας – ένας καθ’ υπόδειξη του, ανέβαιναν στον πρώτο όροφο και υπέγραφαν ως εγγυητές.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ακόμη στο δικαστήριο ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες προσώπων που βρέθηκαν αντί εγγυητές να είναι πρωτοφειλέτες σε δάνειο, ο 52χρονος τους ζήτησε να ψηφίσουν συγκεκριμένα πρόσωπα σε εκλογές για την ανάδειξη νέας Επιτροπείας της ΣΠΕ Αγίας Φύλας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση, εκτός από τον 54χρονο μεγαλοεργολάβο, τρία ακόμα πρόσωπα, υπάλληλοι της ΣΠΕ, ενώ καταζητούνται άλλοι τρεις, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network