MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έτσι ενημερώθηκε η Κυπριακή Αστυνομία για τα στημένα που αποκάλυψαν οι Ισπανοί

Advertisement

Sponsored by exness

Ενώπιον της συνεδρίας της Επιτροπής Θεσμών ο Αρχηγός Αστυνομίας – Από το 2011 έχουν έρθει στην Αστυνομία 85 «κόκκινοι φάκελοι» –  Πως έγινε η ενημέρωση για τα στημένα στην Κύπρο που αποκάλυψαν οι ισπανοί – Εν αναμονή οδηγιών από Νομική Υπηρεσία

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών ενημέρωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφορικά με διάφορα ζητήματα, μεταξύ αυτών και τα τεκταινόμενα γύρω από το Κυπριακό Ποδόσφαιρο.

Advertisement

Από το 2011 έχουν έρθει στην Αστυνομία 85 «κόκκινοι φάκελοι», εκ των οποίων οι 9 αφορούσαν το 2011, οι 3 το 2012, οι 14 το 2013, οι 7 το 2014, οι 5 το 2015, οι 23 το 2016, οι 5 το 2017, οι 4 το 2018, οι 9 το 2019 και μέχρι σήμερα για το 2020 υπάρχουν άλλοι 6 φάκελοι, είπε ο Αρχηγός.

«Όσον αφορά τα αποτελέσματα αυτών των φακέλων, θα πρέπει να πω ότι οι 62 φάκελοι, μετά που οι φάκελοι αυτοί πήγαν στη Νομική Υπηρεσία, αρχειοθετήθηκαν ως μη αστυνομικής φύσεως υποθέσεις, καθότι δεν μπορέσαμε με βάση τις καταγγελίες που έγιναν και με βάση τη νομοθεσία μας, δεν μπορέσαμε να στοιχειοθετήσαμε ποινικές υποθέσεις εναντίον προσώπων. Όσον αφορά τους υπόλοιπους 23 φακέλους, αυτοί τελούν ακόμα υπό διερεύνηση», πρόσθεσε.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι «πολλοί βγαίνουν, λένε διάφορα, αλλά όταν κληθούν να τεκμηριώσουν, δυστυχώς, δεν παίρνουμε τις απαντήσεις ή τις καταθέσεις που χρειάζεται για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

 Η ενημέρωση για τα στημένα στην Κύπρο που αποκάλυψαν οι Ισπανοί

Αναφορικά με το τελευταίο θέμα που ήρθε τελευταίο στη δημοσιότητα από ισπανικό δημοσίευμα, ο Κύπρος Μιχαηλίδης δήλωσε πως «ίσως να δόθηκε μια λανθασμένη εικόνα ότι η Αστυνομία αδράνησε». Έγιναν όλες οι ενέργειες που έπρεπε, τόνισε.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο πως έγινε γνωστή στην Κυπριακή Αστυνομία η εν λόγω υπόθεση, και όπως προκύπτει αυτή δεν έγινε μέσω επίσημης ενημέρωσης.

Όπως σημείωσε ο Αρχηγός, η υπόθεση έγινε γνωστή τον Ιανουάριο του 2019 κατά τη διάρκεια συνάντησης που διοργάνωσε η Europol στην οποία συμμετείχε Κύπριος αξιωματικός. «Στα πλαίσια συνάντησης με συναδέλφους του από την Ισπανία του αναφέρθηκε ότι υπήρχαν πληροφορίες για χειραγώγηση αγώνων στους οποίους πιθανόν να εμπλέκονται άτομα που βρίσκονταν στην Κύπρο και αγωνίζονταν σε συγκεκριμένες ομάδες.»

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, κατά την επιστροφή του στην Κύπρο έδωσε τις πληροφορίες στα αρμόδια όργανα της Αστυνομίας. «Έγινε μια σύσκεψη όπου αναφέρθηκαν τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν ενώπιον του και με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας  κλήθηκαν εμπειρογνώμονες από την Europol και την Αστυνομία της Ισπανίας.»

Τον Ιούλιο του 2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην παρουσία τους όπου έφεραν μαζί τους επιπρόσθετα στοιχεία τα επεξεργάστηκε ομάδα της Αστυνομίας. «Έγινε και πάλι νέα σύσκεψη, δόθηκαν επιπρόσθετες κατευθυντήριες γραμμές από τη Νομική Υπηρεσία.»

Όπως τόνισε ο Αρχηγός, το ζήτημα δεν ήταν τόσο εύκολο να προχωρήσει καθώς κάποια από τα στοιχεία που είχαν παρουσιάσει οι ισπανοί είχαν ληφθεί μέσω τρόπων τους οποίους δεν καλύπτει η Κυπριακή Νομοθεσία. «Τέλος Ιανουαρίου στάληκε στη Νομική Υπηρεσία o φάκελος για να δοθούν περεταίρω οδηγίες.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network