MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έτσι έδρασε ο αεροπειρατής… Όλο το θρίλερ στον αέρα

Advertisement

Sponsored by exness

Όλο το χρονικό που εκτυλίχθηκε στον αέρα με τον 59χρονο αεροπειρατή – Έστειλε σημείωμα στον πιλότο και απειλούσε να ανατιναχθεί – Έδειξε στους επιβαίνοντες την ζώνη με τα «εκρηκτικά» – Ήθελε να απελευθερωθούν οι γυναίκες από την Αίγυπτο που κρατούνταν φυλακισμένες – Παραδέχθηκε τις πράξεις του – Τα «έριξε» στις Αιγυπτιακές αρχές που δεν μπορούσε να δει την οικογένεια του για 24 χρόνια – Όλα όσα διαδραματίστηκαν στις 6 ώρες της αεροπειρατείας

Advertisement

Τα όσα δραματικά βίωσαν στο αεροσκάφος που κατέλαβε ο 59χρονος αεροπειρατής εξιστόρησαν στους ανακριτές οι 72 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα, ο οποίος ανακρινόμενος παραδέχθηκε τις πράξεις του τις οποίες όμως «δικαιολόγησε».

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας ο 59χρονος αεροπειρατής δεκαπέντε λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, σηκώθηκε από την θέση που καθόταν και πήγε στο πίσω μέρος του αεροπλάνου όπου υπέδειξε σε μέλος του πληρώματος την άσπρη ζώνη που φορούσε γύρω από την μέση του στην οποία υπήρχαν κυλινδρικοί ράβδοι μέσα σε θήκες. Από την κάτω πλευρά της ζώνης έφευγαν καλώδια τα οποία κατέληγαν σε τηλεχειριστήριο που ο ύποπτος κρατούσε στο χέρι του.

Ο 59χρονος ζήτησε από όλους τους επιβάτες και όλα τα μέλη του πληρώματος και του παρέδωσαν τα διαβατήρια τους. Ακολούθως έδωσε δυο σημειώματα σε μέλος του πληρώματος και ζήτησε να μεταφερθεί το μήνυμα στον πιλότο ότι είναι αεροπειρατής και ήθελε να προσγειωθούν σε αεροδρόμιο της Τουρκίας, Ελλάδας ή Κύπρου με προτίμηση την Κύπρο.

Σε μήνυμα του που έγραφε στο ένα σημείωμα τόνιζε στον πιλότο ότι εάν προσγειωθούν σε Αιγυπτιακό έδαφος και το καταλάβαινε θα ανατίναζε αμέσως το αεροπλάνο.

Το χρονικό μετά την προσγείωση… 

Μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο ύποπτος επιλεκτικά επέτρεψε να κατεβούν από το αεροπλάνο οι γυναίκες και τα παιδιά ασχέτως υπηκοότητας, όσοι επιβάτες είχαν Αιγυπτιακά διαβατήρια και τα μέλη του πληρώματος που δεν ήταν ενεργά και ταξίδευαν ως επιβάτες.

Περίπου 2 ώρες αργότερα ο ύποπτος παρέδωσε φάκελο στο εξωτερικό του οποίου αναγραφόταν τα στοιχεία της πρώην συζύγου του ενώ εντολή του ήταν να απελευθερωθούν 63 αντιφρονούντων γυναικών οι οποίες κρατούνταν σε φυλακές.

Στη συνέχεια ακολούθησαν διαπραγματεύσεις ενώ επέτρεπε σταδιακά την απελευθέρωση των επιβατών οι οποίοι είχαν αναφέρει ότι ο αεροπειρατής είχε συνέχεια τον αντίχειρα του στο κουμπί του τηλεχειριστηρίου και απειλούσε να ανατινάξει το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με μέλος του πληρώματος τα εκρηκτικά εκτιμάτο ότι ήταν πραγματικά και ότι ο αεροπειρατής ήταν σταθερός και επιτακτικός χαρακτήρας και ότι υπήρχε κίνδυνος να πραγματοποιούσε τις απειλές του.

Ακολούθως ο ύποπτος επικοινώνησε με την αστυνομία και της ανέφερε ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλούσε ότι θα χρησιμοποιούσε σε περίπτωση που γινόταν προσπάθεια εξουδετέρωσης του.

Μετά από 6 ώρες ο ύποπτος εξήλθε από το αεροσκάφος και επιχείρησε να διαφύγει βορειοδυτικά του αεροδρομίου ωστόσο πάνοπλα μέλη του αντιτρομοκρατικού ουλαμού που ήταν σε επιφυλακή κατάφεραν και τον συνέλαβαν.

Εκρηκτικά «μαϊμού» και τατουάζ σύμβολα

Από τις έρευνες διαφάνηκε ότι στο γιλέκο που φορούσε υπήρχε ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός ο οποίος ήταν τοποθετημένος σε αυτοσχέδια ραμμένη λαστιχένια ζώνη χωρίς όμως να περιείχε εκρηκτική ύλη. Επίσης στη ζώνη αυτή εντοπίστηκε δοχείο το οποίο περιείχε άγνωστο υγρό το οποίο επίσης θα σταλεί για εξετάσεις.  Σε σωματικό έλεγχο που του έγινε οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο σώμα του 59χρονου υπήρχαν διάφορα τατουάζ με διάφορα σύμβολα.

Ακολούθησε έρευνα εντός του αεροσκάφους όπου εντοπίστηκε η τσάντα του υπόπτου εντός της οποίας υπήρχαν διάφορα έγγραφα στην αραβική γλώσσα καθώς και ένα μπουκαλάκι το οποίο περιείχε άγνωστο υγρό.

Τα «είχε» με την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση…

Ανακρινόμενος ο 59χρονος ανέφερε στην μητρική του γλώσσα ότι «όταν κάποιος δεν είδε την οικογένεια του για 24 χρόνια και θέλει να δει την γυναίκα του και τα παιδιά του και η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση δεν τον αφήνει, τι πρέπει να κάνει;»

Στην κατάθεση του ο 59χρονος παραδέχθηκε στους ανακριτές τα όσα ανέφεραν οι επιβάτες του αεροσκάφους ενώ προέβηκε σε διάφορους ισχυρισμούς.

Σε βάρος του αεροπειρατή διερευνώνται αδικήματα μεταξύ των οποίων πειρατείας, παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, απαγωγής προσώπων με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις και αδικήματα κατά παράβαση του περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας νόμου.

Ο 59χρονος τέθηκε υπό 8ημερη κράτηση ενώ οι Κυπριακές αρχές βρίσκονται ανοιχτή γραμμή με ξένες υπηρεσίες προκειμένου να εξακριβωθεί το προφίλ και να διαπιστωθεί εάν συνδέεται με οποιαδήποτε οργάνωση.

Ντίνα Κλεάνθους 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network