MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έτρεξαν για τις προσφορές υπό τον φόβο του lockdown οι Κύπριοι… Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Advertisement

Sponsored by exness

Κίνηση στο παζάρι ελέω προσφορών και υπό τον φόβο ενός 2ου lockdown – Παράπονα καταναλωτών για παγίδες στην αγορά – Τι πρέπει να προσέξουν και που μπορούν να καταγγείλουν περιπτώσεις αισχροκέρδειας

Λίγο πριν τις εξαγγελίες των νέων μέτρων και υπό τον φόβο ενός 2ου lockdown -που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα είναι αναπόφευκτο- αρκετοί ήταν αυτοί που έτρεξαν για προσφορές σε διάφορα καταστήματα.

Advertisement

Οι καταναλωτές ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τις αγορές τους κυρίως αυτή την περίοδο όπου υπάρχουν αρκετές προσφορές, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριο Δρουσιώτη.

Όπως ανέφερε στη Cyprus Times o κ.Δρουσιώτης, οι καταναλωτές πάντα θα πρέπει αρχικά να κάνουν μία έρευνα αγοράς και μετά να σκεφτούν δύο και τρεις φορές εάν πράγματι χρειάζονται κάτι να το αγοράσουν.

Επίσης, θα πρέπει έτσι ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις, να ρωτάνε πριν αγοράσουν κάτι από ένα κατάστημα την πολιτική του μαγαζιού, όσον αφορά τις επιστροφές και τις ανταλλαγές προϊόντων, έτσι ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι θα πράξουν εάν θα χρειαστεί να επιστρέψουν κάτι.

Όπως σημείωσε ο κ.Δρουσιώτης, υπήρξαν και φέτος παράπονα για τις αλλαγές και επιστροφές προϊόντων στις προσφορές, αλλά και παράπονα για ελαττωματικά προϊόντα.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής…

Ένα προϊόν σε περίοδο εκπτώσεων θα πρέπει να αναγράφει δύο τιμές, το προϊόν την αρχική τιμή και την μειωμένη, όπως διέπει η νομοθεσία.

Το δεύτερο πολύ σημαντικό όπως μας σημειώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών είναι ότι τα καταστήματα πρέπει να έχουν πραγματικές τιμές στα προϊόντα και να μην τις διογκώνουν, λέγοντας μάλιστα ότι κάνουν και προσφορές.

Εξίσου σημαντικό είναι οι επιστροφές και ανταλλαγές των προϊόντων που αγοράστηκαν σε περίοδο ξεπουλήματος.

«Οι ανταλλαγές προϊόντων δεν διέπονται από νομοθεσία και είναι στην πολιτική του καταστήματος, εάν θα δεχθεί την ανταλλαγή» ανέφερε ο κ.Δρουσιώτης, αλλά μπορούμε να ρωτήσουμε εκ των προτέρων την πολιτική ενός καταστήματος.

Για παράδειγμα εάν σε ένα κατάστημα αναγράφεται ότι δέχομαι επιστροφές και ανταλλαγές, τότε μπορούμε να ρωτήσουμε εάν γίνεται επιστροφή μετρητών, ή ανταλλαγή προϊόντων μόνο. Το κατάστημα μπορεί να δίνει και voucher σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν είναι η πολιτική του τέτοια, όπως είπε ο κ.Δρουσιώτης.

Παράπονα κυρίως εκφράστηκαν στον Σύνδεσμο Καταναλωτών για καλυμμένες τιμές σε προϊόντα που σε περίοδο προσφορών τελικά πωλούνταν πιο ακριβά, αλλά και για τις επιστροφές, όταν κάποιος αγόρασε κάτι πριν τις εκπτώσεις και μετά στην ανταλλαγή έπεσε η τιμή.

Που μπορείτε να καταγγείλετε ή να εκφράσετε παράπονο…

Ο καταναλωτής μπορεί να καταγγείλει, ή να εκφράσει τα παράπονα του στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου, δηλαδή στην Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή στο 1429.

Επίσης, μπορεί να αποταθεί για συμβουλές, ή παράπονα στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών στο 70000700.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network