MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έτρεχε από πυρκαγιά σε πυρκαγιά η πυροσβεστική στην Πάφο. 8 μέτωπα σε 24 ώρες!

Advertisement

Sponsored by exness

Έτρεχε από πυρκαγιά σε πυρκαγιά η πυροσβεστική στην Πάφο – 8 μέτωπα σε 24 ώρες – Σε επιφυλακή όλο το βράδυ για τυχόν αναζωπυρώσεις

Advertisement

Υπό έλεγχο τέθηκαν χτες οι οκτώ  πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτικές περιοχές της Επαρχίας Πάφου παρά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις ορεινές κοινότητες με αποτέλεσμα να θέσουν σε άμεση κινητοποίηση την πυροσβεστική υπηρεσία και το Τμήμα Δασών.

Οι  καιρικές συνθήκες χθες ήταν διαφορετικές αφού στην παραλιακή περιοχή της Πάφου  επικρατούσε ηλιοφάνεια, ενώ στα ημιορεινά και ορεινά σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις .

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών η  τελευταία πυρκαγιά που  εκδηλώθηκε στις 15:00 στην περιοχή της Πάνω Γιαλιάς εντός του Κρατικού Δάσους Πάφου πλησίον της κοινότητας Γιαλιάς η οποία εξερράγη από κεραυνό σε δύσβατη δασική περιοχή τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 18:00 περίπου το απόγευμα .

Η πυρκαγιά κατέκαψε 8 δεκάρια πευκοδάσους και άγριας βλάστησης.

Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 15 Δασικοί Υπάλληλοι και 20 Δασοπυροσβέστες με 7 πυροσβεστικά οχήματα, 2 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 1 πυροσβεστικό όχημα, 2 προωθητές γαιών του Τμήματος Δασών και 1 ιδιωτικός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, από αέρος συνέδραμαν σημαντικά τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών και το ένα εκμισθωμένο ελικόπτερο της Δημοκρατίας.

Εξάλλου πυρκαγιές εξερράγησαν στην Νατά και Ίνεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην αγροτική περιοχή της Νατάς χτες  στη 13:00 το μεσημέρι .

Για την κατάσβεση της έσπευσαν οχήματα του πυροσβεστικού σταθμού Πάφου. Η φωτιά που έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο λίγα λεπτά μετά τις 16:00 χτες κατέκαψε τέσσερα εκτάρια άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα.

Επίσης κάηκαν πλαστικοί σωλήνες άρδευσης και μικρά υποστατικά με κοτόπουλα.

Η πυρκαγιά πλησίασε επικίνδυνα και την κατοικημένη περιοχή της Νατάς ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτράπηκε η επέκτασή της.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα καδενοφόρο, ένα ελικόπτερο και μία κινητή μονάδα του Ταμείου Θήρας.

Φωτιά ξέσπασε επίσης στην Ίνεια μεταξύ 14:00 με 15:00  χτες το απόγευμα. Η φωτιά κατέκαψε ξηρά χόρτα, και άγρια βλάστηση.

Μικρότερες πυρκαγιές που έχουν τεθεί υπό έλεγχο ξέσπασαν στις περιοχές  Κάθηκα , Κρήτου Τέρρα  και  Πολέμι – Καλλέπεια.

Επίσης πυρκαγιά ξέσπασε στο Μουτάλλου και στην Κάτω Πάφο που κατασβέστηκαν έγκαιρα

Στις πιο πάνω  περιοχές παρέμειναν  δυνάμεις πυρόσβεσης κατά την διάρκεια της νύχτας  για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal