MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έτος παραγωγής και εξαγωγών κήρυξαν το 2022 στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Ο πρόεδρος του τ/κ βιομηχανικού επιμελητηρίου, Αλί Καματζίογλου, δήλωσε ότι κήρυξαν το 2022 ως έτος παραγωγής και εξαγωγών.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων, μιλώντας χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πρώτων 100 ημερών από την ανάληψη της διοίκησης του επιμελητηρίου από τον ίδιο, ο κ. Καματζίογλου είπε ότι ένα από τα πιο κομβικά σημεία για την ύπαρξη της οικονομίας του ψευδοκράτους είναι η παραγωγή και οι εξαγωγές. «Με αυτή την ευκαιρία κηρύσσουμε το 2022 ως έτος παραγωγής και εξαγωγών», ανέφερε.

Advertisement

Σε παρουσίαση που έκανε εξήγησε τις δράσεις και τις συναντήσεις που πραγματοποιεί το επιμελητήριο για αύξηση των εξαγωγών και πρόσθεσε ότι εντείνονται οι προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής χαλλουμιού και ανόδου των προτύπων παραγωγής σε επίπεδα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το επιμελητήριο, συνέχισε, έφερε στην ημερήσια διάταξη την αύξηση της ποσότητας πρόβειου/αιγινού γάλακτος στην παραγωγή χαλλουμιού, άρχισε εργασίες σε συντονισμό με το «υπουργείου γεωργίας» και πέτυχε την εκ νέου δραστηριοποίηση του «συμβουλίου ελέγχου χαλλουμιού».

Ενέκριναν τη συμφωνία σε σχέση με παραγωγή χαλλουμιού υπό τον όρο αυτό να παράγεται σύμφωνα με την κατοχύρωση και αυτό να γίνεται στην κατεχόμενη Κύπρο, ανέφερε, προσθέτοντας ότι με το «υπουργείο γεωργίας», το κέντρο συντονισμού ΕΕ και το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο ετοίμασαν ένα σχέδιο δράσης για το χαλλούμι, την εξάλειψη των ζωικών ασθενειών, την αύξηση του αιγοπρόβειου γάλακτος και την άνοδο του γαλακτοκομικού τομέα στα επίπεδα της ΕΕ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network