MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έτοιμος να επιστρέψει στις συνομιλίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Advertisement

Sponsored by exness

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπαν κι-Μουν – Αναστασιάδη – Εξηγήσεις από τον ΓΓ του ΟΗΕ για όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη –  Έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών ο Πρόεδρος 

Advertisement

Σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι-Μουν επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Το τηλεφώνημα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ήταν κάπι που αναμενόταν από χθες να γίνει για να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για τις ευθύνες του ΟΗΕ στα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη και προκάλεσαν την οργή της Λευκωσίας.

Η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών για την τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη — Μπαν

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, το Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού επανέλαβε ότι η πολιτική του ΟΗΕ για την Κύπρο δεν έχει αλλάξει. «Η Κύπρος είναι το κράτος μέλος στον εν εξελίξει διάλογο που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος στοχεύει στη διευθέτηση του Κυπριακού ζητήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο κύριος Μπαν, εξέφρασε πλήρη εμπιστοσύνη στο ρόλο που διαδραματίζει ο Ειδικός Σύμβουλος του στην Κύπρο Έσπεν Μπάρθ Έιντε για την προώθηση του στόχου της επίλυσης του Κυπριακού».

Ο Γενικός Γραμματέας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού, μέσω της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, «παροτρύνει τους δύο ηγέτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση της επανένωσης του νησιού, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο απαράδεκτο status quo, προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων».

Απάντηση Λευκωσίας

Για την τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Μπαν γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Μέσα από τη σημερινή ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών δίδονται απαντήσεις σε όσους επεδίωξαν στην Κωνσταντινούπολη να προβάλουν και να προωθήσουν μια εσφαλμένη εικόνα περί αναβάθμισης του παράνομου καθεστώτος στις κατεχόμενες περιοχές.

Μετά τα πιο πάνω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ετοιμότητα του για συνέχιση και εντατικοποίηση του διαλόγου, νοουμένου ότι θα υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των συνομιλητών, αλλά και νοουμένου ότι δεν θα υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα από τον οιονδήποτε εμπλέκεται στη διαδικασία που το μόνο που θα πετύχαινε είναι την υπόσκαψη της εν εξελίξει προσπάθειας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών να επικοινωνήσει σήμερα μαζί του και να επαναλάβει την πάγια θέση των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με το καθεστώς της Κυπριακής Δημοκρατίας ως το κράτος μέλος του ΟΗΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος με ανάρτηση του στο twitter είχε ενημερώσει για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network