MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έτοιμος να δώσει ονόματα Κυπρίων για το κύκλωμα ο Γκιώνης. Περιμένει email η Αστυνομία

Advertisement

Sponsored by exness

Εν αναμονή του email από Γκιώνη και των στοιχείων που διατείνεται ότι κατέχει και τα οποία αποδεικνύουν εμπλοκή της Κύπρου στο κύκλωμα πορνείας που αποκαλύπτεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα – Δεν έφτασε τίποτα μέχρι αργά χθες το βράδυ στην Αστυνομία – Για ονόματα και όχι ένα όνομα που εμπλέκονται στην υπόθεση κάνει λόγο ο Ηλίας Γκιώνης

Έδωσε από το πρωί της Παρασκευής το στίγμα, προετοιμάζοντας και τις αρχές για σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση που αφορά το κύκλωμα μαστροπείας που δρα στην Ελλάδα και φαίνεται να έχει απλώσει πλοκάμια και στην Κύπρο, ο Ελλαδίτης ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης.

Advertisement

Και είπε πως σκόπευε μέσω του δικηγόρου του να αποστείλει εντός της ίδιας μέρας μέσω email στοιχεία για τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση που τις τελευταίες μέρες συγκλονίζει την Ελλάδα, στον απόηχο των καταγγελιών της 24χρονης Γεωργίας για ομαδικό βιασμό της σε πολυτελές ξενοδοχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, στην Αστυνομία δεν έλαβαν κάποιο email από τον ακτιβιστή.

Ο Ηλίας Γκιώνης με δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της Παρασκευής, είχε κάνει λόγο για ονόματα και όχι όνομα, σε σχέση με τα στοιχεία που κατέχει και που κατά τον ισχυρισμό του αφορούν την εμπλοκή της Κύπρου στο κύκλωμα. Και έκανε μάλιστα λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, εκφράζοντας ανησυχία για συγκάλυψη των στοιχείων που θα αποστείλει.

«Θα δώσω ότι στοιχεία εγώ κρίνω ότι χρειάζονται για να γίνουν έρευνες από τις Αρχές. Μετά από όλα αυτά που έχουν προκύψει και τις δηλώσεις των αρχών ο δικηγόρος μου από σήμερα θα κινήσει διαδικασίες για να στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στις αρχές που πρέπει. Ονόματα, δεν είναι μόνο ένας, είναι ονόματα» είπε στις ραδιοφωνικές του δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο ακτιβιστής αναφέρθηκε σε στοιχεία και αποδείξεις που κατέχει για γυναίκες από την Κύπρο που μεταβαίνουν στην Ελλάδα μέχρι και στο Ντουμπάι. Ωστόσο εξέφρασε άγνοια εάν στο επίμαχο πάρτι στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν γυναίκας από Κύπρο.

«Δεν γνωρίζω αν στο πάρτι υπήρχαν γυναίκες γνωρίζω όμως με στοιχεία και αποδείξεις ότι υπάρχει διακίνηση γυναικών από την Κύπρο προς την Ελλάδα όπως και από την Κύπρο σε μέρη του εξωτερικού, ένα από αυτά είναι το Ντουμπάι. Κάθε μέρα έρευνας φέρνει νέες αποκαλύψεις και στοιχεία. Υπάρχουν και άλλα ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση από την Κύπρο όπως επίσης υπάρχουν και ονόματα της ελληνικής σκηνής με συνδιαλλαγές επιχειρηματικές και πίσω από κλειστές πόρτες με την Κύπρο και επιχειρηματίες της Κύπρου», ανέφερε.

Μάλιστα, επικαλούμενος πληροφορίες που συλλέγει, είπε ότι πλέον μιλάμε για κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται ανήλικα παιδιά. Όταν συλλεγούν, σημείωσε, οι πληροφορίες θα τις γνωστοποιήσει και θα τις καταθέσει και στις αρχές.

«Εγώ τις πληροφορίες τις βάζω στον τύπο για έναν και μόνο λόγο. Έτσι κι αλλιώς αυτά θα σταλούν στις αρχές, απλώς εγώ αυτό που κάνω ως ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι να βγάζω τις πληροφορίες ώστε εάν οι αρχές αναλάβουν την υπόθεση και πουν πάλι ότι δεν έχουν στοιχεία για να τρέξουν τις διαδικασίες, ο κόσμος είναι μάρτυρας. Αν οι αρχές δεν κάνουν αυτό που πρέπει θα είναι υπόλογοι στον λαό» ανέφερε.

Σε ανοικτή γραμμή με ελληνικές αρχές 

Για το θέμα τηρείται συνεχώς ενήμερος ο Αρχηγός της Αστυνομίας και μέσω αυτού η Υπουργός Δικαιοσύνης. Η Κυπριακή Αστυνομία είναι σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις ελληνικές αρχές από τις οποίες αναμένουν στοιχεία και πληροφορίες για την υπόθεση.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, αφού παραληφθεί η επιστολή Γκιώνη, θα μελετηθεί με προσοχή, τα όποια στοιχεία αναφέρονται θα αξιολογηθούν και δεν αποκλείεται ο ακτιβιστής να κληθεί στην Κύπρο για κατάθεση ή ανακριτές της Αστυνομίας να μεταβούν στην Αθήνα για τη λήψη κατάθεσης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network