MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έτοιμος δηλώνει ο Τατάρ να σχηματίσει «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Τι μεταδίδεται από τα κατεχόμενα –  Ο κ. Τατάρ είπε ότι δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα επαφές επίσημα με κανένα κόμμα, αλλά όταν πάρει την εντολή πρόθεσή του είναι να δει όλα τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα

Advertisement

Το συντομότερο από την στιγμή που θα λάβει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» αυτή θα δημιουργηθεί, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων», ο κ. Τατάρ είπε ότι δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα επαφές επίσημα με κανένα κόμμα, αλλά όταν πάρει την εντολή πρόθεσή του είναι να δει όλα τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα. Το χάσιμο χρόνου προκαλεί ζημιά στον «λαό», πρόσθεσε, λέγοντας ότι θα εργαστούν για να απαμβλύνουν τα προβλήματα στον ιδιωτικό τομέα και να λύσουν τα οικονομικά ζητήματα της «χώρας».

Η «κυβέρνηση» θα πέσει, το συνάλλαγμα θα πέσει, η «κυβέρνηση» διαλύθηκε τί έγινε με τις ισοτιμίες είδατε, ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου του ΔΚ και παραιτηθέντος «υπουργού δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς που πέρασε στην αντεπίθεση μετά την έκταση συνεδρία του πολιτικού γραφείου του κόμματός του. «Ο φίλος που έλεγε θα παλέψει με την διαφθορά τελικά προτίμησε να φύγει και να μην χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία εναντίον μου να κάνει έρευνα και αν φταίω να με δικάσει», είπε ο κ. Ντενκτάς χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Κουντρέτ Οζερσάι.

Ανέφερε επίσης ότι αύριο θα συνεδριάσει η ανώτατη κομματική βουλή του ΔΚ και μετά θα προβεί σε αναλυτικές δηλώσεις. Ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι βρισκόταν στο «υπουργείο δημοσιονομικών» εδώ και 3 χρόνια αλλά το τελευταίο διάστημα η επίθεση εναντίον του ήταν οργανωμένη. «Έψαχναν δικαιολογίες, όλα αυτά είναι που προκάλεσαν την χθεσινή μου παραίτηση». Ανακοίνωσε ότι παρά την παραίτησή του θα στήριζε την «κυβέρνηση» γιατί δεν ήθελε να δώσει την ευκαιρία σε αυτούς που οργάνωσαν την εναντίον του επίθεση να νομίζουν ότι τον ελέγχουν.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί συνεργασίας ΚΕΕ – ΚΛ ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι αυτό ακουγόταν εδώ και μήνες και πρόσθεσε «αυτός ο φίλος (σσ: εννοεί τον Οζερσάι) για να απαλλάξει τον εαυτό του μπορεί να πει και ότι δεν κάνει («κυβέρνηση» με τον ΚΕΕ)». Κατά τον Σερντάρ Ντενκτάς μπορεί να προκύψει και θέμα πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» λέγοντας ότι έχουν εισέλθει σε ένα χάος εξαιτίας μιας προσέγγισης, μιας στάσης, «δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη κακή λέξη».

Για δικαιολογίες από το ΚΛ ώστε να αποχωρήσει από την «συγκυβέρνηση» μίλησε και ο γγ του ΡΤΚ, Ερντογάν Σορακίν λέγοντας ότι το ηθικό είναι η εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» να δοθεί στο κόμμα με την μεγαλύτερη δύναμη στην «βουλή», δηλαδή το ΚΕΕ. Υπάρχουν πρόσθεσε, πολλές εναλλακτικές για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» από την παρούσα «βουλή», εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα, τότε άλλες λύσεις μπορεί να προκύψουν, εννοώντας τις πρόωρες «εκλογές|/

Δεν αποδέχομαι τα περί δικαιολογιών, του απάντησε ο γγ του κόμματος του Λαού, Γιενάλ Σενίν λέγοντας ότι η «συγκυβέρνηση» είχε δημιουργηθεί στη βάση της ειλικρίνειας αλλά έγιναν κινήσεις που ήταν ανειλικρινείς, δεν τις ήξερε ούτε ο «πρωθυπουργός», ενώ πρόσθεσε ότι το γεγονός πως εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα δεν μπορούσε να παράξει έργο η «κυβέρνηση» προκαλούσε δυσφορία στη βάση του κόμματός του.

Στη βάση του ΚΕΕ υπάρχει αντίδραση εναντίον του Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε σε ιδιωτικό κανάλι ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕ και νυν «βουλευτής», Χουσείν Οζγκιουργκιούν. Ο Οζεσάι έχει τελειώσει, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οζγκιουργκιούν υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση «εκλογών» το κόμμα του Λαού του Κουντρέτ Οζερσάι θα χάσει 3-4 «βουλευτές». Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» λέγοντας ότι ο κ. Οζερσάι το πολιτικό παιχνίδι που έπαιξε με τους εταίρους του στην «κυβέρνηση» μπορεί να το παίξει και με το ΚΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal