MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Ετοιμοπόλεμοι» Λαρνακείς απέναντι στο εργοστάσιο επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων

Advertisement

Sponsored by exness

Έτοιμα για «πόλεμο» είναι τα μέλη ομάδων πολιτών Λάρνακας και Αραδίππου, που στις 12:30 το μεσημέρι θα βρίσκονται στα γραφεία του Τμήματος Περιβάλλοντος όπου θα γίνει δημόσια ακρόαση, και θα συζητηθεί το θέμα «χορήγησης άδειας βιομηχανικών εκπομπών, στην εταιρεία Cypra Bionergy LTD» για την εγκατάσταση εργοστασίου επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων στην Αραδίππου.

Advertisement

Παρόντες σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι για να καταθέσουν ενστάσεις ομάδες πολιτών της Λάρνακας, της Αραδίππου και της περιοχής Κρασά. Το εργοστάσιο έχει χτιστεί εδώ και ένα χρόνο σε έδαφος του Δήμου Αραδίππου, στο ΒΑ της σύνορο με την Κοινότητα Κελλιών.

Εδώ και ένα χρόνο το εργοστάσιο είναι εκτός λειτουργίας, εν αναμονή των σχετικών αδειών. Η  άδεια που είχε εκδώσει ο Δήμος Αραδίππου για το συγκεκριμένο εργοστάσιο αφορά σε λειτουργία του ως σταθμού  παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δηλαδή βιοντίζελ, με τη χρήση ζωϊκών αποβλήτων.

Για την έκδοση της άδειας υπήρχε γνωμάτευση από το Τμήμα Περιβάλλοντος το οποίο έθετε ως προϋπόθεση να μην υπάρχει στη μονάδα αποτεφρωτήρας για καύση των νεκρών ζώων. Οι ομάδες πολιτών που αντιδρούν, έχουν πληροφορίες ότι η εταιρεία ζητεί να αλλάξει χρήση του εργοστασίου και να το μετατρέψει σε εργοστάσιο επεξεργασίας νεκρών ζώων, με τη χρήση καυστήρα.

Οι κάτοικοι θεωρούν ότι η λειτουργία καυστήρα θα επιβαρύνει το περιβάλλον, κι επικαλούνται μελέτες σύμφωνα με τις οποίες κατά την καύση των ζώων εκλύονται επικίνδυνα για την υγεία αέρια.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network