MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έτοιμοι για παραδοχή οι λοχίες της ΚΥΠ για την υπόθεση Δρομολαξιάς

Advertisement

Sponsored by exness

Αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη για σήμερα έναρξη της δίκης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, με κατηγορούμενους τους λοχίες της ΚΥΠ Λευτέρη Μούσκο και Κώστα Μιαμηλιώτη.

Advertisement

 Οι δύο λοχίες κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από τον Νίκο Λίλλη για να ετοιμάσουν ψευδή έκθεση της ΚΥΠ αναφορικά με τον τόπο διαμονής του Τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη της γης στη Δρομολαξιά, όπου ανεγείρεται το έργο Aero Center.

Την αναβολή ζήτησε ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου ο οποίος ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων υπέβαλαν πρόταση για παραδοχή ορισμένων από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Ο κύριος Παπανικολάου χαρακτήρισε «πολύ καλή την πρόταση» προσθέτοντας πως αυτή θα πρέπει να εξεταστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

 Μετά την εξέλιξη αυτή η πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας Εύη Αντωνίου όρισε την 23η Νοεμβρίου 2015 ως ημερομηνία για έναρξη της δίκης.

 Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αστυνομικοί στην έκθεση τους είχαν παρουσιάσει ψευδώς τον Τουρκοκύπριο ιδιοκτήτη της γης στη Δρομολαξιά όπου ανεγείρεται το έργο AERO CENTRE, ότι διέμενε μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές, προκειμένου να εγκριθεί από τον κηδεμόνα τουρκοκυπριακών περιουσιών, δηλαδή τον Υπουργό Εσωτερικών, η πώληση της γης στην εταιρεία του Νίκου Λίλλη.

Ακολούθως η εταιρεία του Λίλλη πούλησε το Aero Center στο Ταμείο Συντάξεων της CYTA σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή που αγόρασε τη γη.

Σημειώνεται ότι η ακροαματική διαδικασία για την παρούσα υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2014 ωστόσο το Επαρχιακό  Δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση μέχρι την ολοκλήρωση, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, της υπόθεσης σχετικά με την πώληση του έργου Aero Center στη Δρομολαξιά στο Ταμείο Συντάξεων της CYTA.

Η αιτία που δόθηκε για την αναβολή της υπόθεσης ήταν ότι υπήρχαν κοινοί μάρτυρες κατηγορίες με την υπόθεση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

 Βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση εναντίον των δύο αστυνομικών της ΚΥΠ είναι ο Νίκος Λίλλης ο οποίος ήταν κατηγορούμενος και στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

 Ωστόσο η Γενική Εισαγγελία είχε τότε απαλλάξει τον Νίκο Λίλλη από κατηγορούμενο με το αιτιολογικό ότι εξέφρασε πρόθεση να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των δύο αστυνομικών της ΚΥΠ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network