MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έτοιμοι για κάθε επιχείρηση διάσωσης – Με επιτυχία ο «Νικητής» (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Ολοκληρώθηκε σήμερα η άσκηση της Εθνικής Φρουράς «Νικητής 2015» – Στην άσκηση εκτός από τις μονάδες της ΕΦ συμμετείχαν η Αστυνομία, η Πολιτική Άμυνα και το Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και διάσωσης

Advertisement

Η άσκηση διεξήχθη σε όλη την επικράτεια της ελεύθερης Κύπρου και σε αυτή συμμετείχαν όλες οι Μονάδες της Εθνικής Φρουράς, η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), η Αστυνομία, η Πολιτική Άμυνα και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Σκοπός της ήταν η επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού, επί ρεαλιστικής βάσης, σε θέματα που αφορούν στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, στη βελτίωση του πνεύματος διακλαδικής συνεργασίας και στη χρησιμοποίηση των κύριων επιχειρησιακών εργαλείων της Δύναμης.

Ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαίδης  παρακολούθησε σήμερα την τελική φάση της άσκησης στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Μαλούντας, υπογράμμισε τη σημασία της «πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας» ως ενός κρίσιμου παράγοντα για τις δυνατότητες ενός κράτους σήμερα να διαχειρίζεται κρίσεις και καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Η τελική φάση, που τελούσε υπό το συντονισμό της Πολιτικής Άμυνας,  διελάμβανε διακομιδή τραυματιών με χερσαία και εναέρια μέσα, καθώς και αντιμετώπιση άλλων έκτακτων περιστατικών.

Μετά το πέρας της τελικής φάσης της άσκησης, ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών που συμμετείχαν, και ιδιαίτερα στους εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας. Εξήρε επίσης το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, ετοιμότητας, αλλά και το πνεύμα συνεργασίας και συντονισμού που έχει καλλιεργηθεί ανάμεσα στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network