MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έτοιμη η Κυβέρνηση να υποχωρήσει στην πρόσθετη συνεισφορά Δημοσιών Υπαλλήλων στο ΓεΣΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Έτοιμη η Κυβέρνηση  να κάνει πίσω στο θέμα της πρόσθετης συνεισφοράς των δημοσιών υπαλλήλων στο ΓεΣΥ – Βάζει όμως τη δική της προϋπόθεση – Δεν υπάρχει κώλυμα στη δημοσιοποίηση στατιστικών στοιχείων για φορολογικές δηλώσεις γιατρών

Advertisement

Μετά τις αντιδράσεις των οργανωμένων συνόλων των δημοσίων υπαλλήλων για το θέμα της πρόσθετης συνεισφοράς 1,5% με την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, η Κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να υποχωρήσει επί τούτου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης  εξέφρασε την  ετοιμότητα της Κυβέρνησης, να αποδεχθεί, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν ότι ακριβώς προβλέπεται από τη νομοθεσία, κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του ΓεΣΥ, χωρίς πρόσθετη συνεισφορά 1,5%.

Ωστόσο έθεσε την προϋπόθεση να αναγνωρίσουν την υποχρέωση τους, όπως δήλωσε, να συνεισφέρουν στο Γενικό Σχέδιο Υγείας, όπως όλοι οι πολίτες, δηλαδή της συνεισφοράς του 1,7% .

Ο Χάρης Γεωργιάδης, έθεσε ως προϋπόθεση, οι δημόσιοι υπάλληλοι να αναγνωρίσουν την υποχρέωσή τους, να συνεισφέρουν στο Γενικό Σχέδιο Υγείας, όπως όλοι οι πολίτες.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι με την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ το 2020, όλοι θα συνεισφέρουν το ίδιο ποσοστό και θα απολαμβάνουν τα ίδια ωφελήματα.

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα το οποίο διατυπώθηκε για διαφάνεια όσον αφορά τις φορολογικές δηλώσεις των γιατρών, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι δεν υπάρχει κώλυμα, στη δημοσιοποίηση στατιστικών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι η Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ), σε ανακοίνωση που εξέδωσε ξεκαθάρισε ότι αμφισβήτησε τη νομιμότητα της υποχρεωτικής συνεισφοράς του 1,5%, και αναμένεται να αμφισβητήσει και τη νομιμότητα της συνεισφοράς του 1,7% που προβλέπει ο περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017.

*Με πληροφορίες από ΡΙΚ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network