MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ετοιμαζόταν για… σκάφος και επενδύσεις με τις κλοπές από τις θυρίδες

Advertisement

Sponsored by exness

Έτοιμος να αγοράσει σκάφος αξίας 400 χιλιάδων ευρώ ήταν ο 36χρονος ύποπτος για τις κλοπές από τραπεζικές θυρίδες –  Για άλλες έξι ημέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο του χρηματικού ποσού των 474.400 ευρώ και χρυσαφικών συνολικής αξίας 10 χιλιάδων ευρώ – Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες…

Advertisement

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε σήμερα για άλλες έξι μέρες το διάταγμα κράτησης άνδρα 36 χρόνων από τη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο του χρηματικού ποσού των 474.400 ευρώ και χρυσαφικών συνολικής αξίας 10 χιλιάδων ευρώ και αδικήματα κατά παράβαση του Περί Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Νόμου, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, ψευδείς πληροφορίες σε αστυνομικό, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και πλαστογραφία μεταβίβασης ιδιοκτησίας μηχανοκίνητου οχήματος.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα μεταξύ Μαρτίου 2015 – Ιανουαρίου 2016 στα υποκαταστήματα της ΣΠΕ Αλληλεγγύης και της Τράπεζας Κύπρου στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, από το Μάρτιο του 2015 μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2016, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας, από διάφορα πρόσωπα ότι από τραπεζικές θυρίδες που έχουν στο υποκατάστημα της ΣΠΕ Αλληλεγγύης στη Λάρνακα, και της Τράπεζας Κύπρου, κλάπηκαν τα ποσά των 16.200 ευρώ, 95 χιλιάδων ευρώ και 87,400 ευρώ.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι από άλλες τρεις θυρίδες κλάπηκε το ποσό των 10, 130, 120 και 13 χιλιάδων ευρώ.
 
Από περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος ύποπτος είναι το μόνο άτομο μεταξύ των πελατών των δύο υποκαταστημάτων που έχει θυρίδα τόσο στη ΣΠΕ Αλληλεγγύης όσο και στην Τράπεζα Κύπρου.
 
Από τη μαρτυρία του 36χρονου διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε διευθετήσει την ενοικίαση των δύο θυρίδων στις οποίες δεν τοποθέτησε κανένα αντικείμενο αξίας, παρά μόνο μια νάιλον τσάντα και δηνάρια του Ιράκ, τα οποία δεν βρίσκονται πλέον στην κυκλοφορία. Αυτό φέρεται να το έκανε για να εξασφαλίζει πρόσβαση στο ελεγχόμενο χώρο και να προβαίνει στις κλοπές από άλλα κλειδωμένα κιβώτια. Τα χρήματα που φέρεται να έκλεβε τα μετέφερε εκτός των τραπεζικών ιδρυμάτων με δύο τσάντες που είχε πάντα μαζί του.
 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, το διάστημα 29 – 30 Ιανουαρίου προέκυψαν τρεις ακόμα καταγγελίες που αφορούσαν κλοπή χρημάτων από θυρίδες. Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε ότι από τρεις θυρίδες στη ΣΠΕ Αλληλεγγύης κλάπηκαν ποσά ύψους 12 και 5 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα και διάφορα χρυσαφικά αξίας 2 χιλιάδων ευρώ.
 
Από τις 29 Ιανουαρίου η Αστυνομία έλαβε, μεταξύ άλλων, ανακριτικές καταθέσεις από τον ύποπτο και τη σύζυγο του, 70 καταθέσεις από διάφορα άτομα μεταξύ των οποίων και από άτομα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του υπόπτου, εκδόθηκαν διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών λογαριασμών του υπόπτου και της συζύγου του και εκδόθηκαν διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων για τα τηλέφωνα του υπόπτου και της συζύγου του.
 
Μετά από έρευνες της Αστυνομίας και αξιολόγηση πληροφοριών, εντοπίστηκαν δύο αποθήκες που διατηρεί ο ύποπτος οι οποίες ερευνήθηκαν και εντοπίστηκε και παραλήφθηκε μια μοτοσικλέτα. Σε δεύτερη έρευνα στο σπίτι του 36χρονου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν μεταξύ άλλων έξι τηλεοράσεις, 90 μπουκάλες οινοπνευματωδών ποτών και χρηματικό ποσό ύψους 1283 ευρώ.
 
 Η Αστυνομία μετά από εξετάσεις και λήψη καταθέσεων, διαπίστωσε ότι το χρονικό διάστημα που έγιναν οι κλοπές από τα δύο τραπεζικά ιδρύματα ο 36χρονος έκανε ενέργειες για να αγοράσει σκάφος για το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ, για επένδυση ύψους 333 χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία ανακύκλωσης αεροσκαφών και σύσταση εταιριών για διαχείριση γιαπωνέζικου εστιατορίου στη Λευκωσία και για ίδρυση τυπογραφείου – ταπελλογραφείου στη Λάρνακα. Ακόμα, προέβαινε σε ενέργειες για ενοικίαση αποθηκών έναντι του ποσού των 20 χιλιάδων ευρώ τις οποίες θα χρησιμοποιούσε ως χώρο διάλυσης παλιών αεροσκαφών.
 
Στις 3 Φεβρουαρίου συνελήφθη ένα άτομο από το συγγενικό περιβάλλον του υπόπτου που τελεί υπό κράτηση από τις 4 του μήνα για τα αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, ψευδείς πληροφορίες σε αστυνομικό, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και πλαστογραφία μεταβίβασης ιδιοκτησίας μηχανοκίνητου οχήματος.
 
Για τα ίδια πιο πάνω αδικήματα στις 3 Φεβρουαρίου επανασυνελήφθηκε ο 36χρονοςύποπτος.
 
Η Αστυνομία έχει διαπιστώσει ακόμα ότι τα τεκμήρια που κατασχέθηκαν σε συνδυασμό με τα μετρητά που βρέθηκαν στην κατοχή του υπόπτου ανέρχονται στις 200 χιλιάδες ευρώ και πιστεύεται ότι αφορούν μέρος της κλοπιμαίας περιουσίας που κλάπηκε από τις θυρίδες των παραπονουμένων.
 
Η Αστυνομία ζήτησε και εξασφάλισε διάταγμα εξαήμερης κράτησης εναντίον του 36χρονου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network