MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ετοιμάζονται πυρετωδώς για το μεγάλο «open» ιδιοκτήτες χώρων εστίασης! Με τραπεζάκια σε απόσταση και… πολλές αλλαγές! (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα των χώρων εστίασης από αύριο Πέμπτη – Σημάνσεις, αυτοκόλλητα, ειδικά προστατευτικά, αντισηπτικά, μάσκες και τραπεζάκια σε απόσταση συνθέτουν το νέο σκηνικό που θα αντικρίσουν οι πελάτες όλων των υποστατικών από την 21η Μαΐου – Δείτε εικόνες από την προετοιμασία

Ένα περιβάλλον σαφώς διαφορετικό, με αποστάσεις και αυστηρά μέτρα υγιεινής, που όμως επιβάλλονται τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε λόγω κορωνοϊού, θα αντικρίσει όποιος επισκεφθεί -επιτέλους- χώρους εστίασης που επαναλειτουργούν από αύριο, μετά το απότομο lockdown που μας επέβαλε ο ιός.

Advertisement

Μετά τις Κυβερνητικές εξαγγελίες, τις απαραίτητες συστάσεις και οδηγίες και τονίζοντας ότι τα μέτρα πρέπει να τηρούνται ως Ευαγγέλιο… οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης σήκωσαν μανίκια κι έπιασαν δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Οι ιδιοκτήτες προετοιμάζονται για την επαναλειτουργία, με κάποιους να προβαίνουν σε ριζικές αλλαγές, προκειμένου να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους τηρώντας όλα όσα ορίζει το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.

Τραπεζάκια σε απόσταση, καφές, φαγητό και ποτό, σερβιρισμένα από υπαλλήλους που θα φέρουν οπωσδήποτε γάντια και προστατευτικές μάσκες, μπαρ μόνο για τους σερβιτόρους και όχι για θαμώνες που επιβάλλεται να κάθονται σε τραπεζοκαθίσματα και άλλα πολλά προστάζει η εποχή του κορωνοϊού.

Η Cyprus Times βρέθηκε σε κάποιους τέτοιους χώρου στη Λεμεσό, προκειμένου να σας μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί, λίγες ώρες πριν το μεγάλο «open».

Δείτε Εικόνες:

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, ιδιοκτήτης κέντρων εστίασης στη Λεμεσό, είπε ότι οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες εκείνες οι εργασίες ώστε οι χώροι να λειτουργήσουν στη βάση των πρωτοκόλλων που δόθηκαν από  το Υπουργείο Υγείας.

Η κατάσταση ανέφερε δε θα είναι εύκολη. «Σίγουρα θα πρέπει να μάθουμε να εργαζόμαστε σε διαφορετική βάση και φυσικά είναι κάτι που δυσκολεύει όλους μας και στις πλείστες των περιπτώσεων είναι και ασύμφορο, ωστόσο δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή. Βεβαίως το θέμα της καθαριότητας ήταν κάτι που ανέκαθεν μας ενδιέφερε και το προσέχαμε, ωστόσο με την επαναλειτουργία μας την Πέμπτη, όλα θα γίνονται σε πιο προσεκτική βάση και για να μην προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα και για να αισθάνονται οι επισκέπτες μας ασφαλείς».

Πιο κάτω βίντεο από τις προετοιμασίες σε… πολύ ευχάριστο κλίμα που μαρτυρά την προσμονή όχι μόνο των πελατών αλλά και των ιδιοκτητών για επιστροφή σε όσον το δυνατόν πιο κανονικούς ρυθμούς!

Δείτε το βίντεο – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΔΩ

Διευκρινίσεις για χώρους εστίασης… Δεν λειτουργούν νυχτερινά κέντρα-clubs που δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα

Ενόψει της επικείμενης εφαρμογής της 2ης φάσης της στρατηγικής σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, το Υπουργείο Υγείας για σκοπούς διευκρίνισης αναφέρει τα ακόλουθα σε σχέση με τα υποστατικά που εμπίπτουν στους χώρους εστίασης που θα επαναδραστηριοποιηθούν:

  1. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση που υπάρχει στον περί Κέντρων Αναψυχής Νόμο, μπορούν να λειτουργήσουν οι εξωτερικοί χώροι των πιο κάτω υποστατικών, νοουμένου ότι θα ακολουθούνται οι οδηγίες και τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που καθορίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας:
  • Εστιατόρια
  • Ταβέρνες
  • Καφετέριες
  • Πιτσαρίες
  • Μπυραρίες
  1. Παράλληλα, μπορούν να επαναδραστηριοποιηθούν οι εξωτερικού χώροι των πιο κάτω υποστατικών, νοουμένου ότι θα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής:
  • Καφενεία
  • Κυλικεία ή/και καντίνες σωματείων και συλλόγων.
  1. Ο ορισμός «εξωτερικός χώρος» καθορίζεται από τις πρόνοιες που ισχύουν στον περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος) Νόμο.
  2. Στους εξωτερικούς χώρους των πιο πάνω υποστατικών που θα επαναλειτουργήσουν, θα πρέπει να υπάρχουν απαραίτητα τραπέζια και καθίσματα.
  3. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία παιδότοπων (εσωτερικούς ή εξωτερικούς) σε χώρους εστίασης μέχρι την έκδοση Διατάγματος που θα επιτρέπει τη λειτουργία τους.
  4. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία των μπαρ που είναι μέρος της υπηρεσίας ενός κέντρου αναψυχής και εστίασης (σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους) μέχρι την έκδοση Διατάγματος που θα επιτρέπει τη λειτουργία τους.
  5. Απαγορεύεται η λειτουργία των υπόλοιπων υποστατικών (μπαρ, νυκτερινά κέντρα, δισκοθήκες και μουσικοχορευτικοί χώροι). Οι εν λόγω χώροι θα επαναξιολογηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού πρόκειται για σημεία, όπου παρατηρείται μεγαλύτερος συνωστισμός και δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προφύλαξης και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ…

ShootandGoal