MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ετοιμάζεται για Φυσικό Αέριο η ΑΗΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Στη διαδικασία ανάπτυξης τριών μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων βρίσκεται αυτή την περίοδο η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου με στόχο η συνεισφορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη συνολική ηλεκτροπαραγωγή του νησιού να φτάσει στο 16%, όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ Ανδρέας Μαραγκός.

Advertisement

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο κύριος Μαραγκός τοποθετήθηκε και για τα εξαιρετικής σημασίας ζητήματα που αφορούν το Φυσικό Αέριο. Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι η ΑΗΚ προχωρεί στην ολοκλήρωση των μετατροπών των Μονάδων Παραγωγής στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό του Βασιλικού και της υποδομής φυσικού αερίου, ώστε να είναι διαθέσιμες για καύση αερίου με βάση και τη σχετική απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο. «Η ΑΗΚ είναι σε πλήρη συνεργασία με τη ΔΕΦΑ και το Υπουργείο Ενέργειας, ώστε να συμβάλει στην ετοιμασία της μελέτης και λεπτομερούς σχεδιασμού για την υλοποίηση της θαλάσσιας μεταφοράς του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο», ανέφερε ο κύριος Μαραγκός.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Πέτρο Θεοχαρίδη για τις παράλληλες δραστηριότητες της ΑΗΚ –όπως η αφαλάτωση και το φωτοβολταϊκό πάρκο- ο Ανδρέας Μαραγκός επισήμανε την πρόταση που είχε καταθέσει η ΑΗΚ για δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης παράλληλα με τη δημιουργία του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Βασιλικού, που δεν έλαβε τελικά σάρκα και οστά. Ανέφερε ωστόσο ότι «η συμβολή της ΑΗΚ στην αφαλάτωση έχει μειώσει τις ανάγκες της πολιτείας σε νερό που θα προμηθευόταν από τον ιδιωτικό τομέα και ταυτόχρονα ο Οργανισμός έχει όφελος από τη δραστηριοποίηση του στον τομέα». Ενώ σχετικά με την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου, ο κύριος Μαραγκός είπε ότι η ΑΗΚ «έχει βοηθήσει στην κατεύθυνση επίτευξης των στόχων της πολιτείας σχετικά με την ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ και παράλληλη μείωση των ρύπων».

Ο Ανδρέας Μαραγκός που κέρδισε την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης για να αναλάβει ως επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ μετά την επιτυχημένη παρουσία του στο συμβούλιο της ΑΤΗΚ, ανέφερε μιλώντας στον «Φιλελεύθερο» ότι «είμαστε στην αφετηρία μιας διαδρομής μεγάλων αλλαγών». Και σημείωσε ότι «το πιο κρίσιμο θέμα που αυτή την περίοδο έχει να αντιμετωπίσει το Δ.Σ της ΑΗΚ είναι η Εφαρμογή του Λειτουργικού Διαχωρισμού που επίσημα έχει τεθεί σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου του 2016, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Απόφαση».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network