MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΕΤΕΚ: Το Τμ. Υπηρεσιών Πληροφορικής ΥΠΟΙΚ δεν συμμορφώνεται με νομοθεσία περί ΕΤΕΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Το Τμ. Υπηρεσιών Πληροφορικής ΥΠΟΙΚ δεν συμμορφώνεται με νομοθεσία περί ΕΤΕΚ, λέει το Επιμελητήριο – «Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός»

Advertisement

Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) εγείρει το θέμα της μη συμμόρφωσης του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών με τη νομοθεσία του Επιμελητηρίου που αφορά την εγγραφή των σχεδίων υπηρεσίας του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα στον κλάδο της Μηχανικής της Πληροφορικής.

«Προς το σκοπό αυτό έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις και στις πλείστες των περιπτώσεων τα κυβερνητικά τμήματα και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ημικρατικοί οργανισμοί) συμμορφώνονται με την περί ΕΤΕΚ νομοθεσία, υπάρχει όμως και μικρός αριθμός περιπτώσεων που αποτελούν εξαίρεση του κανόνα», αναφέρει το ΕΤΕΚ σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι «μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών» σημειώνοντας πως «θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι, το θέμα αυτό συζητείται για πάρα πολλά χρόνια, πέραν της δεκαπενταετίας και το αρμόδιο Υπουργείο των Οικονομικών δεν έχει συμμορφωθεί ακόμη με την περί ΕΤΕΚ νομοθεσία, λαμβάνοντας υπόψη και τον σημαντικό αριθμό επιστολών που το ΕΤΕΚ έχει αποστείλει».

Το ΕΤΕΚ, «για την αυθαίρετη αυτή προσέγγιση που ακολουθείται στο Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, δηλαδή τον διορισμό και ακολούθως την προαγωγή μη προσοντούχων προσώπων στην πυραμίδα του κατά παράβαση της περί ΕΤΕΚ νομοθεσίας, έχει προχωρήσει με προσφυγές στο Διοικητικό Δικαστήριο σε τρεις περιπτώσεις».

Πρόκειται για την περίπτωση πλήρωσης της θέσης Ανώτερου Λειτουργού, αναπλήρωσης της θέσης Διευθυντή και πλήρωσης της θέσης Διευθυντή Τ.Υ.Π.

Για την πρώτη προσφυγή το Επιμελητήριο δικαιώθηκε από το Δικαστήριο ενώ οι άλλες περιπτώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal