MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εστιατόρια «φαντάσματα» σε γκαράζ και αποθήκες σπιτιών με ντελίβερι και κανένα έλεγχο

Advertisement

Sponsored by exness

Παρασκευάζουν παράνομα φαγητό στο σπίτι και κάνουν ντελίβερι – Σοβαρές καταγγελίες ενώπιον του ΠΑΣΙΚΑ – Ξεφεύγουν των ελέγχων και λειτουργούν σε βάρος των νόμιμων εστιατορίων, λέει ο Φάνος Λεβέντης – «Στεγάζονται σε αποθήκες και γκαράζ»

Βροχή καταγγελιών δέχεται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής για άτομα που στήνουν αυτοσχέδια μαγειρεία στο σπίτι τους χωρίς να πληρούν τις υγειονομικές προδιαγραφές, ξεφεύγοντας ταυτόχρονα και από τους ελέγχους του κράτους και του ΦΠΑ.

Advertisement

Όπως καταγγέλλει o Φάνος Λεβέντης μιλώντας στη Cyprus Times, το τελευταίο διάστημα έχει εμφανιστεί και στην Κύπρο το φαινόμενο με εστιατόρια«φαντάσματα» όπου διάφοροι στήνουν εργαστήρια παρασκευής φαγητού στο σπίτι τους και παρέχουν υπηρεσίες ντελίβερι μέσω εταιριών ταχυμεταφορών.

«Πρόκειται για παράνομα υποστατικά που δεν έχουν καμία άδεια λειτουργίας τα οποία βλέπαμε στο εξωτερικό και τώρα τα ζούμε στην Κύπρο, εφόσον έχουμε πολλές καταγγελίες από εστιάτορες που πληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους στο κράτος» είπε.

Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την παράνομη δραστηριότητα ανθρώπων που ουσιαστικά ξεγελούν το κράτος είναι τεράστιοι. «Τι θα γίνει εάν κάποιος πάθει τροφική δηλητηρίαση από αυτά τα εργαστήρια που δεν περνούν από κανένα έλεγχο» διερωτήθηκε ο κ.Λεβέντης, υπογραμμίζοντας ότι οι επιτήδειοι στήνουν τέτοια εργαστήρια σε αποθήκες ακόμη και σε γκαράζ αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει τρόπος να εντοπιστούν οι παρανομούντες, σημειώνει ότι θα πρέπει να μπει νομοθεσία όπου θα υποχρεώνονται οι πλατφόρμες που κάνουν διανομή φαγητού να έχουν πρώτα αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία από αυτούς που παίρνουν ντελίβερι, ώστε να διαπιστώνεται ότι συνεργάζονται με νόμιμα εστιατόρια.

Υπέδειξε μάλιστα ότι αρκετοί που υπέβαλαν καταγγελίες στον σύνδεσμο, θεωρούν ότι λόγω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας τέτοιων παράνομων υποστατικών έχουν δεχθεί πλήγμα και εμφανίζουν πτώσεις στις δικές τους πωλήσεις.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network