MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Έσπασε» ο Τζιωνής… Το σχέδιο, το κίνητρο, η σύλληψη

Advertisement

Sponsored by exness

Ένα έγκλημα που συγκλονίζει…

Advertisement

Δύο θύματα…

Τέσσερις ύποπτοι…

Ένας δολοφόνος…

Το διπλό φονικό με θύματα τους Γεώργιο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου προκάλεσε τον αποτροπιασμό μιας ολόκληρης κοινωνίας και έφερε στο φως ζητήματα που προκαλούν προβληματισμό στην κοινή γνώμη.

Από το βράδυ της 18ης προς 19ης Απριλίου το παγκύπριο παρακολούθησε με συγκλονισμό όλα τα γεγονότα της υπόθεσης καθώς και τα όσα επακολούθησαν στα πλαίσια διερεύνησης της, απαιτώντας απόδοση δικαιοσύνης.

16 μέρες μετά… Ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής «σπάει» και ομολογεί στους ανακριτές ότι ήταν αυτός που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου το τραγικό ζεύγος, προκαλώντας στον άτυχο καθηγητή 26 τραύματα με μαχαίρι και άλλα 9 στη σύζυγο του.

Σχετική αναφορά του επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας, Υπεύθυνου του ΤΑΕ Λευκωσίας Κούμεττου Κουμέττου στο Δικαστήριο:

«Ο ύποπτος ανακρίθηκε γραπτώς και αφού το επεστήθη η προσοχή του στο Νόμο παραδέχθηκε ότι ο ίδιος σκότωσε τα θύματα και οδήγησε την Αστυνομία στην οικία των θυμάτων όπου υπέδειξε τον τρόπο που εισήλθε στην οικία και επίσης τα σημεία που διέπραξε τα αδικήματα της παρούσας υπόθεσης. Περαιτέρω στην κατάθεση του ενέπλεξε και τα άλλα τρία πρόσωπα που τελούν σε προσωποκράτηση για την παρούσα υπόθεση»

Συνελήφθη την Τετάρτη 25 Απριλίου και από τότε είχε επιχειρήσει με διάφορους τρόπους να πείσει τους ανακριτές ότι δεν ήταν αυτός που μαχαίρωσε τα δύο θύματα του στυγερού εγκλήματος, επιρρίπτοντας ευθύνες στον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του.

Με τη σύλληψη του ξεκίνησε καταιγισμός εξελίξεων.

Την Παρασκευή 27 Απριλίου ακολούθησε η σύλληψη του 23χρονου ετεροθαλούς αδελφού του, της 21χρονης συμβίας του και μία μέρα μετά, στις 28 του μήνα, του 22χρονου φίλου και συνεργού του, που είναι το δεύτερο πρόσωπο που έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα εισήλθε εντός της οικίας των θυμάτων. Και οι τρεις ανακρινόμενοι «έδειχναν» τον 33χρονο Τζιωνή ως τον φυσικό και ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.

Μαχαίρι και ματωμένα ρούχα μέσα σε κουβά με χλωρίνη

Κατόπιν υπόδειξης του 33χρονου, η Αστυνομία εντόπισε στην πατρική του οικία, το φονικό μαχαίρι και τα ματωμένα ρούχα.

Το κίνητρο…

Κίνητρο του εγκλήματος ήταν η διάρρηξη και κλοπή χρηματοκιβωτίου που ο 33χρονος θεωρούσε ότι υπήρχε εντός της οικίας. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό ο 33χρονος μετέβη το μοιραίο βράδυ στην οικία αποφασισμένος ακόμα και να σκοτώσει προκειμένου να πετύχει το στόχο του. «Εν να γίνω πλούσιος» δήλωνε λίγο πριν σε συγγενικό του πρόσωπο.

Κλοπιμαία πάντως δεν έχουν εντοπιστεί. Όπως αναφέρθηκε από τον επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου οδηγήθηκε εκ νέου το πρωί ο Τζιωνής, αναζητείται ακόμα το πορτοφόλι του 60χρονου θύματος, στο οποίο υπήρχε άγνωστο χρηματικό ποσόν, δελτίο ταυτότητας καθώς και πιστωτικές κάρτες, από τις οποίες ωστόσο δε φαίνεται βάσει τραπεζικών δεδομένων να έγινε ανάληψη σημαντικού χρηματικού ποσού πριν τις 18 Απριλίου.

Ενώπιον δικαστηρίου αναμένεται να παρουσιαστούν εκ νέου και οι άλλοι τρεις που τελούν υπό κράτηση σε σχέση με την υπόθεση.

23χρονος ετεροθαλής αδελφός

21χρονη συμβία

22χρονος φίλος

Νέα τοποθέτηση Αρχηγού

Οδεύουμε προς πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας ζεύγους στον Στρόβολο.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τόνισε ότι αποφεύγει πάντα να αναφερθεί στο περιεχόμενο του ανακριτικού έργου, το οποίο συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς.«Εκείνο που μπορώ να σας πω, είναι ότι το ανακριτικό έργο, συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς και ότι οδεύουμε προς πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το προσπερνάμε», ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου.

Τα 13 αδικήματα

  1. Φόνος εκ προμελέτης
  2. Συνωμοσία για φόνο
  3. Συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος
  4. Συνωμοσία για διάπραξη πλημμελήματος
  5. Ληστεία
  6. Νυκτερινή Διάρρηξη και κλοπή
  7. Είσοδος ενόπλου με σκοπό την κλοπή
  8. Είσοδος σε κατοικία με σκοπό διάπραξη κακουργήματος
  9. Απαγωγή
  10. Απαγωγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του
  11. Κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων
  12. Κατοχή επιθετικών οργάνων
  13. Αυτουργοί

 

Με την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου και τη συμπλήρωση του φακέλου της υπόθεσης αναμένονται οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία και βεβαίως τάχιστη καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network