MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα για να μπουν στη λίστα με τις εξαιρέσεις… Έγραφαν κι έσβηναν όλη μέρα το διάταγμα

Advertisement

Sponsored by exness

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα για να μπουν στη λίστα με τις εξαιρέσεις – Πηγαινοερχόταν όλη μέρα χθες το διάταγμα μέχρι να δημοσιευθεί με κάποια καθυστέρηση – Δύσκολο «στοίχημα» για το κράτος

Μόνο εύκολο δεν είναι το εγχείρημα της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε γεωγραφικό διαχωρισμό της μικρής Κύπρου, για να ανακόψει τη διασπορά του κορωνοϊού.

Advertisement

Οι δυσκολίες προέκυψαν από την αρχή. Ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας πηγαινοερχόταν στη Νομική Υπηρεσία όλη μέρα, για προσθήκες και αφαιρέσεις μέχρι να υπογραφεί από τον Γενικό Εισαγγελέα, εξ ου και δημοσιεύθηκε τελικά με κάποια καθυστέρηση.

Μεγαλύτερο ζήτημα προέκυψε με τις κατηγορίες των εργαζομένων που εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακίνησης από και προς Λεμεσό-Πάφο. Γιατί απλούστατα όλοι ήθελαν να βρίσκονται στη λίστα των εξαιρέσεων. Από επιχειρηματίες που ζητούσαν να μπορούν να πηγαινοέρχονται για να επιβλέπουν τις εργασίες τους μέχρι αθλητές που ήθελαν να μετακινούνται για προπονήσεις που όμως μπορούν να γίνουν και αλλού, «έσπασαν» χθες τα τηλέφωνα του Υπουργείου Υγείας που δυσαρέστησε αρκετούς.

«Λυπούμαστε, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για εσάς» ήταν η απάντηση που έλαβαν πολλοί.

Η λίστα με τις εξαιρέσεις είναι ήδη μεγάλη και η προσθήκη περισσότερων κατηγοριών με επαγγελματίες θα «ακύρωνε» σχεδόν την όλη προσπάθεια που ήδη έχει προκαλέσει τη δυσφορία των κατοίκων των δύο επαρχιών.

Δυσφορία και από το γεγονός ότι πέραν της βεβαίωσης από τον εργοδότη, ζητείται και η διενέργεια PCR test 7 ημερών για τις μετακινήσεις. Αν και αυτό είναι κάτι που συγκρούεται με την μέχρι σήμερα τακτική της απαίτησης αρνητικού τεστ 72 ωρών, ωστόσο αυτό έγινε για να μην προστεθεί στο «κεφάλι» εργοδοτών και εργαζομένων ακόμα μεγαλύτερο βάρος, αφού με τον τρόπο αυτό θα κληθούν ουσιαστικά να υποβληθούν σε εξέταση δύο φόρες μέχρι τη λήξη των μέτρων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network