MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ερντογάν: Η Γερμανία της Μέρκελ υποστηρίζει την τρομοκρατία

Advertisement

Sponsored by exness

Επίθεση και στον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε: «Εσύ δεν έχεις μάθει ακόμη τι είναι η δημοκρατία»

Advertisement

Μόνο διατεθειμένος να βάλει… νερό στο κρασί του δεν δείχνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην κόντρα του με ευρωπαϊκές χώρες και τις ηγεσίες τους, μετά την απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων με τη συμμετοχή Τούρκων πολιτικών, εν όψει του δημοψηφίσματος στη γείτονα για την συνταγματική αναθεώρηση, όχι μόνο στην Ολλανδία, αλλά και στη Γερμανία και την Ελβετία.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία, νωρίτερα σήμερα, απέρριψε ως κατηγορηματικά απαράδεκτες τις δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ολλανδία, αποκαλώντας την «ναζιστικό κατάλοιπο», ο «σουλτάνος του Βοσπόρου»… ξεσπάθωσε, κατηγορώντας την Γερμανία της Μέρκελ ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία».

«Η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά τη ρητορική και οποιεσδήποτε άλλες συγκρίσεις με εθνικοσιαλισμό, όπως διατυπώνονται από τον Τούρκο πρόεδρο» είχε πει νωρίτερα η Μέρκελ, ενώ τόνισε ότι έχει ήδη καταδικάσει τις συγκρίσεις με τους ναζί, στις οποίες ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε προβεί, καταφερόμενος εναντίον της Γερμανίας, την προηγούμενη εβδομάδα.

«Αυτή η απόρριψη ισχύει επίσης για τους συμμάχους μας, όπως τους Ολλανδούς. Αυτές οι συγκρίσεις είναι απόλυτα άστοχες. Ευτελίζουν την οδύνη (των θυμάτων). Ειδικά στην Ολλανδία, που βίωσε τόσο μεγάλο πόνο εξαιτίας του Εθνικοσοσιαλισμού, είναι κατηγορηματικά απαράδεκτο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ολλανδία μπορεί να βασίζεται στην πλήρη στήριξή κι αλληλεγγύη μου σε αυτό το θέμα» είπε ακόμη η Γερμανίδα καγκελάριος.

Αλλά ο Ερντογάν δεν έμεινε εκεί. Από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε, όπως ήταν αναμενόμενο, ούτε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, ο οποίος αρνήθηκε να ζητήσει «συγγνώμη» από την Άγκυρα.

«Εσύ δεν έχεις μάθει ακόμη τι είναι η δημοκρατία» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στον Ολλανδό πρωθυπουργό. Σε δήλωσή του στα κανάλια ATV και A Haber, ο Ερντογάν είπε: «Εγώ δεν είμαι το αφεντικό, άλλωστε. Το αφεντικό αυτής της χώρας είναι ο λαός. Εσύ ακόμη δεν έμαθες τί είναι δημοκρατία».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network