MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έριξε το γάντι πίσω στην Άγκυρα η ΕΕ για τη συμφωνία επανεισδοχής

Advertisement

Sponsored by exness

Την απαραίτητη διευκρίνιση ότι “η συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ έτσι κι αλλιώς” και δεν σχετίζεται με την δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, προβαίνει αρμοδίως σήμερα η Κομισιόν, μετά από δημοσιεύματα περί δηλώσεων “αναστολής της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ- Τουρκίας” που αποδίδονται στον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Advertisement

Η Εκπρόσωπος της Κομισιόν, απαντώντας εκ νέου σήμερα στο ΚΥΠΕ, επαναλαμβάνει τη δήλωση που έκανε χθες Τρίτη κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών στις Βρυξέλλες, ενώ οι δηλώσεις Τσαβούσογλου ήταν ήδη γνωστές. Όπως είχε από χθες μεταδώσει το ΚΥΠΕ, η Νατάσα Μπερτώ επαναλαμβάνει:

“Έχουμε δει τα σχόλια του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, τα οποία δεν αναφέρονται στην δήλωση ΕΕ-Τουρκίας (για το μεταναστευτικό), αλλά στη συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, η οποία, εν πάση περιπτώσει, δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ.”

“Όσον αφορά τη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, αμφότερα τα μέρη παραμένουν αφοσιωμένα στη συνεχή εφαρμογή της”, ξεκαθαρίζει η κ. Μπερτώ.

“Όσον αφορά τη συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας, η πλήρης εφαρμογή της σε όλες τις διατάξεις της παραμένει μία από τις προϋποθέσεις για την ελευθέρωση των θεωρήσεων”, σημειώνει η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Κομισιόν.

“Η Κομισιόν εξακολουθεί να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει τις προσπάθειες της Τουρκίας να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν την εκπλήρωση όλων των εκκρεμών σημείων αναφοράς του χάρτη πορείας για την απελευθέρωση της visa”, καταλήγει στη δήλωσή της.

Σημειώνεται ότι για τη φιλελευθεροποίηση απαιτείται και η συνομολόγηση από την Τουρκία ορισμού για την τρομοκρατία σύμφωνου με το Δίκαιο της ΕΕ, αλλά και άλλες 5 προϋποθέσεις.

Η ΕΕ ζητά επίσημα και σε κάθε ευκαιρία, όταν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ- Τουρκίας, να ισχύει χωρίς διακρίσεις έναντι όλων των Κρατών Μελών, προφανώς περιλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network