MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εργοδότηση προσωπικού από τρίτες χώρες ζητούν επαγγελματικοί σύνδεσμοι

Advertisement

Sponsored by exness

Οι έξι σύνδεσμοι πραγματοποίησαν τη Δευτέρα κοινή διάσκεψη Τύπου παρουσία της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ

Την εργοτοδότηση προσωπικού από τρίτες χώρες ζητούν οι επαγγελματικοί σύνδεσμοι Παγκύπριου Λιανικού Εμπορίου (ΠΑΣΥΛΕ), Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) και Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΥΚΑ), Επώνυμων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕπΑΕΚ) και Εστιατορίων Ταχείας Εξυπηρέτησης Κύπρου κάνοντας λόγο για «τεράστιο πρόβλημα» που αντιμετωπίζουν σε σχέση με την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

Advertisement

Σε κοινή ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι κάθε μέρα που περνά τα προβλήματα στις επιχειρήσεις τους λόγω της έλλειψης προσωπικού διογκώνονται και πως η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι άνεργοι Κύπριοι ή/και κοινοτικοί κάτι που αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία αλλά και πως η πρόσφατη απόφαση για αλλαγή του Διατάγματος σε σχέση με την απασχόληση ατητών αύλου επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση.

«Μια απόφαση που λήφθηκε χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε σχεδιασμός και πλάνο για το πως θα γινόταν αντικατάσταση των 15.000 αιτητών ασύλου που εργάζονταν σε διάφορες ειδικότητες και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας τα τελευταία χρόνια» όπως αναφέρεται.

Οι έξι σύνδεσμοι κάνουν λόγο για «σοβαρή υποστελέχωση» των επιχειρήσεων με όλες τις «αρνητικές αλυσιδωτές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία τους», καθώς και της οικονομίας του τόπου ευρύτερα, υποδεικνύοντας ότι η ένταξη ξένου ανθρώπινου δυναμικού από τρίτες χώρες είναι «αναγκαία και μονόδρομος όπως έχουν αναγνωρίσει όλοι οι εμπλεκόμενοι» λόγω της έλλειψης ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού.

Σημειώνουν παράλληλα πως παρά τις πρόνοιες για απάντηση στα αιτήματα για αδειοδότηση ξένου προσωπικού εντός ενός μήνα από την υποβολή των αιτήσεων, κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται στην πράξη.

Και ζητούν από τον Υπουργό Εργασίας να δώσει οδηγίες για απλοποίηση, ευελιξία και επιτάχυνση της όλης διαδικασίας ώστε να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα.

Σημειώνουν τέλος πως αναμένουν από την Κυβέρνηση όπως έστω και τώρα αντιληφθεί την επιτακτική ανάγκη για εξεύρεση άμεσων λύσεων πριν την έναρξη της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network