MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εργατικά ατυχήματα: «Επιθεωρήσεις με βάση την επικινδυνότητα… 25% των μόνιμων θέσεων κενές» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Advertisement

Sponsored by exness

H Ανώτερη Λειτουργός Επιθεώρησης Εργασίας Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα, μίλησε στη Cyprus Times, με αφορμή τα δύο τελευταία θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.

Σημείωσε ότι μπορεί να παρατηρείται αύξηση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων ωστόσο όσον αφορά τον δείκτη συχνότητας ατυχημάτων που είναι, όπως εξήγησε, και ο καταλληλότερος για αξιολόγηση, το 2018 παρατηρήθηκε μείωση.

Advertisement

«Είχαμε μεγάλο αριθμό θανατηφόρων ατυχημάτων ωστόσο η Κύπρος όσον αφορά τον μέσο όρο του δείκτη συχνότητας ατυχημάτων σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ΕΕ είναι πιο χαμηλά από τον μέσο όρο», τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι παρόλα αυτά το Τμήμα δεν εφησυχάζει.

Όσον αφορά τις δύο τελευταίες περιπτώσεις θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας, η κυρία Τσουλόφτα, ανέφερε ότι συνεχίζεται η διερεύνηση για τα αίτια που οδήγησαν στις τραγωδίες και λαμβάνονται καταθέσεις. «Ζητήσαμε και διάφορα άλλα έγγραφα που χρειάζονται για να μελετήσουμε και να διαπιστώσουμε κατά πόσο έγιναν εκτιμήσεις κινδύνου, αν υπήρχε κατάλληλο σχέδιο ασφάλειας και υγείας, αν καθοριστήκαν τα μέτρα από πριν, αν εφαρμοστήκαν. Στην περίπτωση του ατυχήματος με τον γερανό, αν ο χειριστής ήταν εκπαιδευμένος κατάλληλα και πολλά άλλα στοιχεία που πρέπει να εξετάσουμε».

Κληθείς να απαντήσει αν γίνεται επαρκείς αριθμός επιθεωρήσεων η κυρία Τσουλόφτα απάντησε ότι οι «επιθεωρήσεις γίνονται με βάση την επικινδυνότητα των χώρων εργασίας. Λαμβάνονται όλα αυτά τα θέματα υπόψη, ετοιμάζεται πρόγραμμα επιθεώρησης και κατανέμονται οι διάφοροι πόροι του τμήματος ανάλογα».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός λειτουργών για να γίνονται οι επιθεωρήσεις, είπε ότι «25% των μόνιμων θέσεων είναι κενές και λόγω του γεγονότος ότι δε γίνονταν νέες προσλήψεις μετά και από την οικονομική κρίση» ωστόσο, συμπλήρωσε, αυτή την περίοδο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρόσληψη δύο λειτουργών ενώ εξετάζονται οι αιτήσεις υποψηφίων για την πλήρωση άλλων οκτώ θέσεων.

Η κυρία Τσουλόφτα απαντά και στο κατά πόσον τα εξώδικα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση παραβίασης της νομοθεσίας για τα μέτρα ασφάλειας που πρέπει να λαμβάνονται είναι αποτρεπτικά.

Ακούστε πιο κάτω όσα δήλωσε στη Cyprus Times:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network