MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έργα εκατομμυρίων ευρώ στη Βορόκληνη μεταξύ 2017 – 2023, λέει ο Κοινοτάρχης

Advertisement

Sponsored by exness

Έκαναν απολογισμό για την 7ετία

Με ευρωπαϊκά κονδύλια, τη συνεισφορά του κράτους αλλά και του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης έγινε κατορθωτή η υλοποίηση σημαντικών έργων στην κοινότητα, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε ο Κοινοτάρχης Νεόφυτος Φακοντής.

Advertisement

Σε ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης αναφέρεται ότι το βράδυ της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ο απολογισμός του έργου του Προέδρου και των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου για την επταετία 2017 – 2013.

Ο κ. Φακοντής αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν κατά τα έτη 2017-2023 και είπε πως για την υλοποίηση τους “αντλήσαμε ευρωπαϊκά κονδύλια, διεκδικήσαμε τη συνεισφορά του κράτους, αλλά και συνεισφέραμε ως Κοινοτικό Συμβούλιο για την κατασκευή του παραλιακού πεζοδρόμου, την κατασκευή επτά κυματοθραυστών και την ανακατασκευή άλλων τριών, με στόχο την προστασία από τη διάβρωση της παραλίας, με κόστος τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.Το συγκεκριμένο έργο εκκρεμούσε από το 2010», είπε.

Ακόμα «κατασκευάστηκε η Γ’ φάση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, κόστους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, έργο το οποίο εκκρεμούσε για 35 χρόνια. Επίσης αποπερατώθηκε ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία με την κατασκευή οδοστρώματος, πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές του δρόμου, τοίχο αντιστήριξης – οχετούς ομβρίων υδάτων, οδικού φωτισμού με φωτοβολταϊκά, δεντροφύτευσης με πέραν των 700 δέντρων και κόστος που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ».

Επίσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως έγινε ασφαλτόστρωση του δρόμου Βορόκληνης – Πύλας, που ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων για δεκαετίες, ανακαίνιση του γηπέδου με την αντικατάσταση του πλαστικού χορτοτάπητα, ανακαίνιση εγκαταστάσεων και κερκίδων, εξασφάλιση συμβολαίου εκμίσθωσης από τον ΚΟΑ για 50 χρόνια, αδειών οικοδομής και η χορηγία από τον ΚΟΑ.

Ακόμα έγινε επέκταση του οδικού φωτισμού σε δρόμους και κυρίως στις λεωφόρους Τάσσου Παπαδόπουλου και Σπύρου Κυπριανού, καθώς και αντικατάστασης φανοστατών του οδικού δικτύου με λάμπες LED και δαπάνη 475 χιλιάδων ευρώ, η οποία καλύφθηκε πλήρως από το κράτος».

Όπως είπε ο κ. Φακοντής, «τοποθετήθηκαν επίσης 480 φωτοβολταϊκά, με δαπάνη 150 χιλιάδων ευρώ σε όλους τους παιχνιδότοπους, χώρους στάθμευσης, διαβάσεις πεζών, στο δρόμο του Προφήτη Ηλία, στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, στον παραλιακό πεζόδρομο και στα αθλητικά πάρκα. Δημιουργήθηκαν επίσης χώροι στάθμευσης, με την Κοινότητα Βορόκληνης να διαθέτει συνολικά στον πυρήνα και στο παραλιακό μέτωπο, 650 θέσεις στάθμευσης οχημάτων εκ των οποίων οι 60 είναι για ΑΜΕΑ».

Ένα άλλο μεγάλο έργο ήταν και «η λειτουργία νέου κοινοτικού νηπιαγωγείου, στο κτίριο των παλαιών γραφείων του Κοινοτικού Συμβουλίου, με κόστος πέραν των 60 χιλιάδων ευρώ. Επίσης από το 2018 δημιουργήθηκε και λειτουργεί μια σύγχρονη και υποσχόμενη Κοινοτική Βιβλιοθήκη με πέραν των 15 χιλιάδων τόμων βιβλίων».

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο Κοινοτάρχης, «δημιουργήθηκε επίσης Κέντρο ανοικτής προστασίας ηλικιωμένων» και Πολυχώρος στα πρώην γραφεία της Συνεργατικής, έγινε αναβάθμιση αρκετών παιγνιδότοπων με την αντικατάσταση παιγνιδιών τα οποία ήταν εκτός προδιαγραφών ασφαλείας με κόστος πέραν των 150 χιλιάδων ευρώ. Η Κοινότητα διαθέτει σήμερα 195 πάρκα, ενώ δημιουργήθηκαν επίσης 20 νέα στέγαστρα στις στάσεις λεωφορείων και επέκταση του δρομολογίου τους».

Ο κ. Φακοντής αναφέρθηκε και στα προγραμματισμένα έργα για την επόμενη πενταετία 2024-2029, μεταξύ των οποίων είναι «η υλοποίηση της επόμενης φάσης του παραλιακού πεζοδρομίου, ένα έργο που θα κοστίσει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, η ανακατασκευή των λεωφόρων Τάσσου Παπαδόπουλου και Σπύρου Κυπριανού με κόστος 4 εκατομμυρίων ευρώ και η κατασκευή υπαίθριου αμφιθεάτρου με αποδυτήρια, τουαλέτες, καφεστιατόριο, παιγνιδότοπο και χώρο στάθμευσης στο πάρκο Ευρώπης, με κόστος που θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ».

Ακόμα θα δημιουργηθεί Ανοικτό Αθλητικό Κέντρο στις πρώην αποθήκες ΣΠΕ, θα ανεγερθεί Β Δημοτικό Σχολείο και θα γίνει ανάδειξη των ‘πατημασιών’ του Προφήτη Ηλία με δαπάνη περίπου 200 χιλιάδων ευρώ”.

Επίσης θα προχωρήσει η Β’ Φάση Ανάπλασης της Παλιάς Γειτονιάς, η ανάδειξη της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία με την εγκατάσταση σύγχρονου φωτισμού, ενώ το 2025 θα αρχίσουν οι εργασίες για το Αποχετευτικό Σύστημα το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027..

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network