MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έρευνα παρουσιάζει: Oι Τ/κ νέοι θέλουν να μεταναστεύσουν

Advertisement

Sponsored by exness

Να μεταναστεύσουν θέλουν οι Τ/κ νέοι, σύμφωνα με έρευνα

Το 57,3% των νέων σκέφτονται να μεταναστεύσουν, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης, της υποχρεωτικής στράτευσης και του άγχους για το μέλλον, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα, με δείγμα 302 νέους ηλικίας 18-30 χρονών, στο πλαίσιο του έργου «Είμαστε ανήμποροι;» της Ντιλέκ Οντζούλ, από το πρόγραμμα ανάπτυξης Grow Civic, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Advertisement

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Χαλκίν Σεσί γράφει πρωτοσέλιδα ότι το έργο μελετά πτυχές των νέων που κατοικούν στα κατεχόμενα, όπως η ψυχική τους κατάσταση, οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, η εμπιστοσύνη σε θεσμούς και «κράτος» και οι τάσεις για μετανάστευση σε άλλη χώρα.

Κύρια επίδραση στις σκέψεις για μετανάστευση έχουν τα οικονομικά προβλήματα με 51,8%, το άγχος για το μέλλον με 38,6% και η υποχρεωτική στράτευση με 6,60%.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 44% των ερωτηθέντων φοβούνται ότι θα αποτύχουν στο μέλλον, το 45,7% φοβούνται ότι θα χειροτερέψει η εργασία τους και το 42,1% φοβούνται ότι δεν θα ξεπεράσουν μελλοντικές δυσκολίες.

Επίσης, το 62,9% φοβούνται ότι απειλείται το μέλλον τους από τις οικονομικές και πολιτικές αλλαγές, το 55,3% νιώθουν ανήμποροι εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network