MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα… Κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

Advertisement

Sponsored by exness

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα… Κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου – Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου για ισχυρές καταιγίδες.

Advertisement

Συγκεκριμένα, παρατεταμένες βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση πιθανό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά τα 24ωρο.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη

Χαμηλό βαρομετρικό στο νότιο Ιόνιο κινείται αργά ανατολικά και θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή από το απόγευμα της Κυριακής. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αργότερα σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού και των ανατολικών παραλίων, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Μετά το μεσημέρι, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά πιθανόν να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Από αργά το απόγευμα στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και αργότερα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά πιθανόν να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται κατά διαστήματα να χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια πολύ ισχυροί και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά μέχρι πολύ κυματώδης.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση ή χιονόνερο, ενώ στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αλλά αργότερα θα βελτιωθεί αισθητά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από τα δυτικά.

Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη αναμένεται μικρή άνοδος. Την Τέταρτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network