MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έρχεται νέο εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό! Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι και το Σάββατο

Advertisement

Sponsored by exness

Ύπουλος καιρός με… λίγο απ’ όλα! Από ηλιοφάνεια μέχρι και βροχές. Αναλυτικά οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου μέχρι και το Σάββατο

Η ασθενής ψηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί, ενώ εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρα στο βόρειο Αιγαίο και τα ανατολικά Βαλκάνια, αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της Κύπρου, από αύριο.

Advertisement

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 65 εκατοστά.

Απόψε, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αργότερα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα καταστούν νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι νότιοι, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά, στα προσήνεμα παράλια και ορεινά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου στις υπήνεμες περιοχές  θα σχηματιστεί παγετός.

Ηλιοφάνεια αλλά… και συννεφιά! Και βροχές για λίγους

Αύριο, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές ή και χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι νότιοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και το απόγευμα, στα προσήνεμα παράλια ή και ορεινά, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, ενώ αργότερα αναμένονται και μεμονωμένες καταιγίδες, στα δυτικά και τα βόρεια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο, ενώ στην ατμόσφαιρα αναμένεται και σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, στα υπήνεμα, αλλά στα προσήνεμα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

Η πρόγνωση μέχρι και το Σάββατο

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, στις περισσότερες περιοχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένονται σταδιακά χιόνια. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, που από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να υποχωρήσει. Νωρίς το πρωί αναμένονται τοπικά πολύ ισχυροί, νότιοι ως νοτιοδυτικοί, άνεμοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει, κατά διαστήματα, ενώ το βράδυ πιθανό να χιονίσει τοπικά και στα χαμηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Το Σάββατο, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και τοπικά στα ορεινά χιόνια, αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Αναμένεται μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network